Zoals gisteren aangegeven vindt op 27 mei de Echo Base Charity Con weer plaats, hét evenement voor Star Wars-fans. Tevens organiseert Stichting Echo Base in samenwerking met The Walt Disney Company (Benelux) en Pathé een eenmalige filmvertoning van de Star Wars-klassieker Episode VI – Return of the Jedi uit 1983, om de 40e verjaardag van de film te vieren.

Deze bijzondere filmvertoning vindt plaats in Pathé Amsterdam Noord en zal worden ingeleid door Return of the Jedi-acteurs Denis Lawson (Wedge Antilles), Mike Quinn (Nien Nunb), Dermot Crowley (Crix Madine) en Caroline Blakiston (Mon Mothma).

Op de inmiddels zesde editie van Echo Base Charity Con is ook de Amerikaanse acteur Brendan Wayne aanwezig. Hij is de kleinzoon van de legendarische westernlegende John Wayne en momenteel te zien in het derde seizoen van de Star Wars-serie The Mandalorian. Wayne is voor het eerst aanwezig op een evenement dat niet in de Verenigde Staten plaatsvindt, een primeurtje voor ons kikkerlandje dus! Daarnaast zijn ook de Australische actrice Bonnie Piesse (Attack of the Clones, Revenge of the Sith en de recente Disney+-serie Obi-Wan Kenobi) en Schotse acteur Duncan Pow (uit de Disney+-serie Andor) aanwezig op het evenement. Zij zullen handtekening uitdelen, op de foto gaan met fans en deelnemen aan panels.

Benieuwd naar de rest van de gasten en of jouw favoriete Star Wars-acteur te zien is? Bekijk dan hier complete gastenlijst.

Kaarten voor zowel de Echo Base Charity Con en de speciale filmvertoning van Return of the Jedi zijn te koop via de officiële website. Voor de filmvertoning is slechts een beperkt aantal kaarten beschikbaar, dus op = op!

De opbrengst van Echo Base Charity Con wordt gedoneerd aan Make-a-Wish Nederland. De voorgaande twee edities hebben meer dan €20.000 opgeleverd voor twee goede doelen. Een super initiatief dus!

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.