Het is nu niet het eerste waar je aan zult denken bij een simulator, maar gezien de simulators op alle mogelijke manieren al zijn ingevuld kon een versie over een dierenasiel natuurlijk niet achterblijven. In dit asiel wonen enkel honden en katten en de hoop is natuurlijk dat ze er maar voor korte duur zitten en jij gaat proberen om daar alles aan te doen.

Bij het runnen van een dierenasiel komt veel meer kijken dan enkel het verzorgen van de op dat moment aanwezige dieren. Natuurlijk is dit wel het leukste en meest interessante aan de game, echter er komt nog veel meer bij kijken wat behoorlijk veel van je tijd op kan slokken. Zo is er een administratie, er dienen geschikte baasjes gevonden te worden, alle dieren hebben speciale behoeftes. Uiteraard is één ding het belangrijkste: een gouden mandje voor ieder dier vinden.

Benieuwd hoe een dag in het dierenasiel er nu virtueel uit ziet? Bekijk dan hier de game-trailer:

De makers, de Poolse studio, Games Indicator hebben een systeem gemaakt waarbij ieder dier zijn of haar eigen unieke karakteristieken heeft en indicatoren die het welzijn en de conditie van het dier tot in detail weergeven. Extra leuk: foto-momenten met de viervoeters organiseren om ze van hun beste kant te laten zien voor hun nieuwe potentiële personeel. In de gehele simulator staat het welzijn van de dieren natuurlijk voorop en is er ruimte plezier naast het enorm harde werken dat een dierenasiel van de mens vraagt.

This unique simulator, created for younger and older animal lovers, takes a broad approach to running a shelter, combining simulation and fun in the right proportions. On the one hand, you can play with animals and treat them, and on the other – you also have to care for the economic matters related to the activities of the shelter” – says the COO of Ultimate Games S.A., Rafał Jelonek.

Animal Shelter Simulator verscheen al eerder voor de Xbox en de PC. Nu is er een release voor de PlayStation 4 en 5. Een Nintendo Switch volgt later in 2023. Zie jij het zitten om een dierenasiel vol vierpotige huisdieren te runnen?

© Ultimate Games S.A. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.