Het is wellicht één van de populairste spellen op bordspel-gebied: Dixit. Een spel waarin de verbeelding letterlijk spreekt, want de spelers dienen in te schatten welke kaart die op tafel ligt van de verteller is. Laat je verbeelding de vrije loop gaan, bekijk prachtige afbeeldingen en spreek je creativiteit uit. Dit enorm populaire spel krijgt een heuse Disney-versie!

Dixit is al meermaals in de prijzen gevallen. Onder meer 2010 Spiel des Jahres en de 2009 As d’Or heeft het spel in de wacht gesleept. Met Disney kun je natuurlijk eindeloos weg blijven dromen en eerlijk gezegd is het verbazingwekkend dat Dixit nog geen andere versies heeft waar andere bordspellen al tig remakes hebben gehad op franchise-gebied. Gelukkig heeft Libellid een gouden zet gedaan door de samenwerking met Disney aan te gaan. Dixit Disney! is een stand alone in het Dixit universum en gebaseerd op de thema’s en personages uit de Disney- en Pixar-films.

Benieuwd geworden? Bekijk dan hier de magische eerste trailer waarin je een kleine blik krijgt op het prachtige artwork:Verwacht nu geen diepe of tactische zetten om te doen, maar gewoon een eenvoudig en luchtig bordspel waarin het vertellen van verhalen, interpretatie en giswerk de kern van het spel vormen. Alleen de kaarten die de basis vormen voor het spel zijn al een sprookje an sich. Doel: de link zoeken bij de raadselachtige omschrijving die is gegeven en zo punten scoren. Maar liefst 84 kaarten spreken tot de verbeelding, van Steamboat Willie tot Turning Red.

Illustratrice Natalie Dombois is het creatieve brein achter het magische artwork en dat nam maar liefst twee jaar in beslag. Extra leuk is dat je deze versie kunt combineren met eerder uitgebrachte spelen uit het Dixit universum, maar ook toekomstige spellen en uitbreidingen. De spelers zelf worden aangeduid middels houten, Disney-vormige pionnen. Het spel is geschikt voor drie tot zes spelers vanaf acht jaar en een potje duurt zo’n 30 minuten.

Dixit Disney! zal in de herfst van 2023 het daglicht zien en tijdens de donkere dagen het creatieve brein prikkelen en voor veel magische verhalen zorgen.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.