De Nintendo Switch console is al een tijd een begrip en we hebben inmiddels al drie versies. De originele, de Switch lite en de originele Switch, maar dan met een Oled scherm. We kennen allemaal de rood/blauwe joy-cons en ook al komt de Lite in leuke kleuren, ze zijn toch allemaal hetzelfde. Wil je jezelf iets meer af zetten van de rest en jouw Nintendo Switch overal herkennen? Dan is dit artikel voor jou.

Verschillende manieren om te personaliseren

Er zijn verschillende manieren om je Nintendo Switch helemaal je eigen te maken. De niet ingrijpende manieren zijn als volgt:

  1. Verander het thema van je Nintendo Switch. Je kunt verschillende thema’s downloaden vanuit de Nintendo eShop of instellen vanuit het instellingenmenu van je console.
  2. Verander de achtergrond van je Nintendo Switch. Je kunt een afbeelding vanuit je fotobibliotheek of internet gebruiken als achtergrond op je Nintendo Switch.
  3. Pas je Mii-avatar aan. Je kunt je Mii-avatar aanpassen met verschillende kleding en accessoires vanuit het Mii-menu op je Nintendo Switch.
  4. Gebruik de Nintendo Labo-sets om je Nintendo Switch te veranderen in verschillende creaties, zoals een piano of een robot.
  5. Personaliseer het uiterlijk, hier heb je verschillende opties. Je kunt voor alles gaan, dus de console, de joy-cons, maar je kunt er ook voor kiezen om alleen het home doc te versieren. Dit kan niet bij de Switch Lite, maar wel bij de gewone en Oled versie. De doc staat over het algemeen in het zicht in je woonkamer op je TV kast dus hoe leuk is het dan om die aan te passen aan je interieur?!
Personaliseer het uiterlijk van je Switch

Voor de Switch zelf kun je kiezen voor een hoesje die je kan personaliseren. Dit is een hoes die helemaal om je switch heen gaat en voornamelijk doorzichtig is, zo is je Switch niet alleen origineel, maar ook nog eens beschermd tegen krassen en vallen. De tweede optie is stickers. Er zijn heel veel website die stickers aanbieden. De meesten geven je een optie om de stickers zelf te ontwerpen, maar als je het niet ziet zitten om zelf een sticker te ontwerpen, dan zijn er ook veel ontwerpen al beschikbaar. Denk aan cartoon diertjes, superhelden, aardbeien, pastel kleuren, bloemen, maar ook starry night van Vincent van Gogh is een optie. De derde optie is een screen protector, hiermee bescherm je meteen je scherm tegen krassen en er zijn verschillende screen protectors beschikbaar die een bepaald patroon of kleur hebben, waardoor je het uiterlijk een beetje kan wijzigen van je Nintendo Switch.

Doe het wel veilig!

Het personaliseren van je Switch hoeft zeker niet duur te zijn, maar het is wel belangrijk dat het veilig is voor je Switch. Let dus goed op of het merk wat je aanschaft aangeeft dat de stickers ook veilig verwijderd kunnen worden. De Nintendo Switch is van kunststof en sommige lijm soorten kunnen dit beschadigen. Je wil natuurlijk niet als jij je design wil veranderen of gewoon even terug wil gaan naar de originele look dat je Switch dan beschadigd is. Met een gepersonaliseerd hoesje zit je altijd goed!

About Amber

Historicus, lezer en fanatiek gamer!

View all posts by Amber

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.