Planet Zoo heeft inmiddels al heel wat uitbreidingen op de markt gebracht en zo te zien zijn ze voorlopig nog niet klaar! Deze fantastische dierenpark management sim krijgt namelijk weer een toffe nieuwe DLC en een nieuwe update.

Laten we eerst kijken naar de nieuwe DLC, het Grasland-dierenpakket. Een grasland is een groot gebied dat wordt gedomineerd door grassoorten (duh), waarbij je kunt denken aan een steppe, savanne of prairie. Maar wat voor dieren horen daar dan bij? Dit dierenpakket brengt in ieder geval acht nieuwe bijbehorende diersoorten, namelijk: het negenbandgordeldier, de manenwolf, de emoe, de caracal, de Bennettwallaby, de hyena en de blauwe gnoe. De dieren hebben allemaal eigen unieke gedragingen, zoals het snuffelen en poetsen van het negenbandgordeldier, het flapperen van de oren van de caracal terwijl hij door het hoge gras heen sluipt en het speelse gedrag van de Bennettwallaby.

Daar bovenop krijgen we ook nieuwe diersoorten voor de toegankelijke vivariums en van dit lijstje wordt ik misschien wel nog enthousiaster! Het zijn namelijk vijf nieuwe vlindersoorten die je met elkaar kunt laten samenleven. Het gaat dan om de Phoebis sennae, de dagpauwoog, de blauwe morpho, de monarchvlinder en de koninginnenpage. Ik was vroeger altijd enorm onder de indruk van de vlindertuin en ik mis dit onderdeel al sinds de start van de game. Eindelijk kan ik dan een mooie vlindertuin maken met deze aanvulling.

De DLC brengt ook een nieuw carrièrescenario dat zich afspeelt op de weelderige graslanden van Argentinië. Je moet samenwerken met de rijke socialite Tiffany Summers, zodat zij het belang van natuurbehoud en dierbehoud kan leren. Hier kan jouw dierenpark natuurlijk en perfecte voorbeeld voor zijn. Ze heeft verschillende diersoorten op haar landgoed waar jij een nieuw en geschikter onderkomen voor moet regelen. Het verhaal bouwt voort op het scenario van het Planet Zoo: Schemerpakket, maar het is niet noodzakelijk om deze gespeeld te hebben. Ze beloven in ieder geval de komende tijd verder te gaan met deze verhaallijn, dus ik ben benieuwd!

Een nieuw pakket gaat natuurlijk ook altijd samen met een nieuwe update en ook deze brengt weer veel nieuws naar de dierenpark. Het educatieprogramma werd het afgelopen jaar al verder uitgebreid met demonstraties van de vivariumdieren en tribunes voor je bezoekers. Nu hoeven bezoekers niet meer op één plek te blijven staan, maar kunnen ze een rondleiding krijgen door het park van een gids! Gidsen (de functie wordt vervuld door onderwijzers) zullen bezoekers informatie geven over alle verschillende diersoorten die in jouw dierenpark rondstruinen. De route van de rondleiding kun je zelf uitstippelen, zodat je zeker weet dat jouw bezoekers de beste ervaring hebben.

Een nieuwe feature in de game is de Dioramamodus. Een van de Planet Zoo-communityleden, Rudi Rennkamel, heeft de makers geïnspireerd om de nieuwe Dioramamodus te maken. In de sandbox modus kies je voor terreintype “diorama”, zodat je jouw eigen diorama kunt creëren en kunt delen op de Steam Workshop om het met de rest van de Planet Zoo-community te kunnen delen. Tot slot is er dan nog een uitkomst voor iedereen die alles even helemaal plat wil gooien, want er is nu het Bulldozergereedschap. Daarmee kun je nog sneller meerdere items tegelijk verwijderen. Je krijgt ook de mogelijkheid om soorten voorwerpen te combineren om met de bulldozer te verwijderen. Het combineren van meerdere functies om verschillende soorten voorwerpen te verwijderen met één stuk gereedschap, maakt bouwen en herbouwen veel bevredigender en soepeler.

Dit was weer een hele berg met mooi nieuws voor Planet Zoo spelers over de hele wereld. Voor meer informatie over update 1.12 kijk je hier en voor meer informatie over de nieuwe DLC kijk je hier. Het Planet Zoo: Grasland-dierenpakket is vanaf 13 december op Steam te koop voor € 9,99.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.