Er was weer een Nintendo Direct en heel eerlijk gezegd was ik niet echt enthousiast toen ik het hoorde. De afgelopen keren was er weinig nieuws, vooral meer van hetzelfde of eigenlijk net niks met hier en daar een echt nieuwtje. Deze keer was dat echter anders!

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom
Laten we maar gewoon gelijk beginnen met een knaller. The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom komt 12 mei 2023 naar Nintendo Switch. Eerlijk gezegd vind ik de datum iets minder interessant, aangezien dat nog wel eens verplaatst kan worden. Er is wel eindelijk een titel en dat is natuurlijk ook al heel vet. Het vervolg op Breath of the Wild speelt zich zowel in als boven Hyrule af en belooft het grootste avontuur tot nu toe te worden. Uiteraard is de game al beschikbaar voor pre-order, alleen is er nog geen nieuws over special editions.

Kirby’s Return to Dream Land Deluxe
De game die oorspronkelijk uitkwam voor de Wii krijgt een deluxe remake. Op een dag stort er een vreemd ruimteschip neer op de planeet Popstar. Kirby en zijn vrienden gaan op een spannende missie om de mysterieuze Magolor te helpen. Zoals altijd kan Kirby vijanden opzuigen en krachten overnemen, en dit keer kun je met z’n vieren op één Switch spelen! Dat belooft weer veel spelplezier als de game op 24 februari 2023 uit komt. Gelukkig is de game ook al beschikbaar voor pre-order.

Pikmin 4
Eindelijk! Pikmin 4 komt naar de Nintendo Switch, alleen we weten er nog vrij weinig over. In de eerste beelden zien we een Bulborb in een park, maar geen Pikmin… De release zal in 2023 zijn en gaandeweg zullen we meer informatie krijgen over de langverwachte opvolger.

Bayonetta 3
De Umbra-heks Bayonetta moet de wereld beschermen tegen een plotselinge invasie van door mensen gemaakte biowapens die Homunculi worden genoemd. Bayonetta gaat samenwerken met enkele oude bekenden, zoals de journalist Luka, de Umbra-heks Jeanne en ook Viola keert terug. Er staat je een huiveringwekkend, demonisch, wereldwijd avontuur te wachten in Bayonetta 3, dat op 28 oktober wordt uitgebracht voor de Nintendo Switch.

Nintendo Switch Sports – Golf Update
Een van de gemiste sporten in Nintendo Switch Sports wordt eindelijk toegevoegd in de volgende gratis update. Sla je slag op 21 holes uit de Wii Sports-serie en speel lokaal met je vrienden, of met tot wel acht spelers online in het golftoernooi. Degene met de meeste slagen op een hole, valt af! De gratis update komt deze winter beschikbaar.

Just Dance 2023 Edition
Tijd om de beenwarmers uit de kast te halen en de spieren op te warmen, want er komt weer een nieuwe Just Dance onze kant op. De game heeft nieuwe spelstanden, aanpassingsopties en natuurlijk een reeks nieuwe nummers waaronder Dynamite van BTS. Check vooral het Youtube Kanaal van Just Dance voor meer informatie over de nieuwe nummers.

OCTOPATH TRAVELER II
Jawel, je leest het goed, er is een nieuwe game in de OCTOPATH TRAVELER-serie aangekondigd. OCTOPATH TRAVELER II tilt de HD-2D-graphics van de serie naar nog grotere hoogten. Acht nieuwe avonturiers trekken in een nieuw tijdperk door Solistia. Jij bepaalt welk pad je aflegt, dus trek eropuit wanneer OCTOPATH TRAVELER II op 24 februari 2023 wordt uitgebracht voor de Nintendo Switch.

TUNIC
In TUNIC ben je een vos die op het eerste oog heel schattig lijkt, maar ook wel badass moet zijn. Als je namelijk strand op een eiland heb je alleen een handboek om je te helpen. Je zult het eiland moeten verkennen en alleen door af en toe wat risico te nemen kun je misschien alle geheimen ontrafelen.

Fae Farm
In Fae Farm, een boerderijsim-RPG voor één tot vier spelers, waan je je in een sprookjesleven. Zoals je kent van een boerderijsim groei je gewassen, kun je spullen maken en een huis bouwen en onderhouden. Dit keer hoef je het echter niet alleen te doen, maar kun je met z’n vieren aan de slag! Daarbovenop kun je magie gebruiken om alle gebieden van Azoria te ontdekken en misschien je boerderij wel een handje te helpen. Fae Farm komt in de lente van 2023 exclusief naar Nintendo Switch.

Zo, tot dusver! Maar er is nog veel meer nieuws. De volledige Nintendo Direct van 13 september zit namelijk nog vol met andere nieuwe games, updates en overzichten. Wil je meer weten, check dan vooral even de volledige uitzending en het overzicht hier.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.