Dit weekend konden Disney-fans hun hart ophalen vol met nieuwe aankondigingen. Er zaten grotere en kleinere verrassingen tussen al het Disney-geweld op de D23 Expo. Mocht je door de bomen het bos niet meer zien? Dan hebben we de grootste aankondigingen voor je op een rijtje gezet.

Hocus Pocus, je weet wel die film over die drie heksen die een eeuwigheid geleden werd uitgebracht, krijgt een sequel. De echte kenners wisten dit natuurlijk al, maar om je geheugen even op te frissen: 30 september staat de film op Disney+.

Amy Adams, de live-action prinses, kruipt wederom in de huid van Giselle voor Disenchanted. De opvolger van Enchanted. Er is inmiddels een baby in het spel en het sprookje lijkt voor Giselle nu ver te zoeken. De film is vanaf 24 november te streamen.

Peter Pan & Wendy krijgen ook een live-action film. Jude Law zal de rol van Kapitein Haak op zich nemen. Ergens in 2023 zal de film op Disney+ verschijnen.

The Lion King komt terug! Hoewel, eigenlijk leren we over Simba’s vader Mufasa. Er is nog vrijwel niets bekend, behalve dat Timon en Pumbaa ook hun opwachting zullen maken. Inhoudelijk is alles verder onbelangrijk, want alles wat met the Lion King te maken heeft is volgens ondergetekende fantastisch. De film verschijnt naar verwachting in 2024.

De Kleine Zeemeermin met Halle Bailey in de hoofdrol is er één waar we al een tijdje reikhalzend naar uit kijken. Disney heeft nu een teaser naar buiten gebracht, waar bij de eerste klanken natuurlijk het kippenvel al op je armen staat en er een rilling door je heen gaat. Ook krijg je een kort stukje van Part of Your World te horen. In mei 2023 zou het onderzeese sprookje dan echt moeten verschijnen.

De elementen staan centraal in de Disney Pixar-film Elemental. Vanaf juni 2023 zie je dat er liefde mogelijk is tussen twee tegenstrijdigheden, namelijk water en vuur.

In 2024 zullen de Aliens op aarde arriveren in de Pixar-film Elio. Een prachtig geanimeerde film die in de lente van 2024 uit zal komen.

Superleuk nieuws is dat er een vervolg zal komen op Inside Out! Het verhaal van Riley wordt opgepakt in haar tienerjaren en we maken al haar emoties weer mee. In de zomer van 2024 is Inside Out 2 te zien.

Iwaju is een samenwerking tussen Disney en de pan-Afrikaanse studio Kugali. Het verhaal vindt plaats in de fictieve Afrikaanse versie van Lagos, Nicaragua. De film verschijnt ergens in 2023 op Disney+.

Het is een vreemde wereld in Strange World. Het intergalactische avontuur volgt een disfunctioneel gezien terwijl ze vijandige buitenaardse planeten verkennen. Vanaf 23 november 2022 is Strange World in de bioscopen te zien.

In Wish volgen we Asha die een wens aan een ster doet en direct antwoord krijgt. Een lastige ster valt naar beneden en voegt zich bij Asha. In de film probeert Disney een nieuwe stijl uit door aquarel en CG-animatie te combineren. Wish is vanaf november 2023 te zien.

© Disney

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.