Behaviour Interactive, de studio achter de asymmetrische horrorgame Dead By Daylight, heeft onthuld dat ze aan een gloednieuwe game werken, genaamd Meet Your Maker. De game moet een brute first person ‘building-and-raiding’ game worden en is inmiddels ook al voorzien van een overzichtstrailer.

In Meet Your Maker worden spelers uitgedaagd om buitenposten te bouwen, maar daarnaast ook die van vijanden te overvallen en te plunderen. Met het gebruik van aanpasbare digitale bouwstenen, kunnen spelers hun eigen unieke buitenposten bouwen en voorzien van de meest dodelijke vallen en wachters. Van laatstgenoemde wordt het gedrag door een simpel AI-systeem beheerst. Het doel is van deze buitenposten is om een kostbaar genetisch materiaal, genaamd GenMat, te beschermen. De aarde is namelijk stervende en in plaats van de oorzaken hiervan aan te pakken, hebben de heersers van de mensheid besloten om een kunstmatig wezen leven in te roepen, namelijk de Chimera, die het laatste beetje leven op aarde moet redden. Hiervoor moet Chimera echter evoluëren en daarvoor is GenMat nodig, wat puur genetisch materiaal is.

Spelers moeten dus hun kostbare GenMat beschermen, maar zullen ook die van andere kampen moeten stelen. Dit kan solo gedaan worden, maar ook in teams van twee. Het plunderen is compleet asynchroon en het ingebouwde opnamesysteem zorgt ervoor dat spelers aanvallen op hun kampen kunnen zien en hun wachters in actie kunnen laten komen. Samen met het genetische materiaal, dat nodig is om jouw Chimera te upgraden, worden succesvolle plunderingen beloond met nieuwe bouwmaterialen, upgrades en meer gevaarlijke bouwopties.

Creative director Ash Pannell geeft aan dat Meet Your Maker gebouwd is op basis van door gebruikers gegenereerde inhoud, waardoor er diepe sociale connecties worden gecreëerd, of je nou alleen speelt of co-op. Als bouwer kun je jouw met zorg gebouwde kamp in de gaten houden en plunderaars het moeilijk maken jouw creatie te vernietigen. Als plunderaar zal je door middel van vallen en opstaan moeten achterhalen wat de juiste aanpak is om zo’n kamp neer te halen en succesvol het GenMat te stelen. Volgens Pannell zijn beide kanten ontzettend vermakelijk om te zien.

Een precieze releasedatum voor Meet Your Maker is nog niet bekend, maar staat in ieder geval gepland voor 2023. De eerste gesloten playtest zal in augustus 2023 plaatsvinden.

Bekijk hier de overzichtstrailer van Meet Your Maker:

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.