Al sinds de eerste tieners in de wereld van De Sims werden toegevoegd vroeg ik me af “kan ik ook mee de school in?”. In nog geen enkele editie is dit het geval geweest, maar daar komt nu eindelijk verandering in met De Sims 4 Middelbare School Uitbreidingspakket.

In de trailer zien we vier tieners die allemaal hun eigen leven leiden op de middelbare school en toch met elkaar verbonden zijn in de nieuwe buurt Copperdale. Het eerste wat opvalt is dat ze allemaal een eigen stijl hebben, van sportief tot punk. Dat belooft wellicht weer veel nieuwe kledingstukken voor deze leeftijdsgroep. Sims zitten in de les, waar je als speler actief een rol in kunt hebben. Letten je Sims goed op, of zitten ze liever te lanterfanten? Tussen de lessen door kunnen je Sims naar hun kluisje, die ze kunnen aanpassen naar hun eigen stijl. Ook zien we een kantine voorbij komen waar Sims hun lunch kunnen halen en kunnen socialiseren met hun schoolgenoten.

Ook na schooltijd is er nog van alles te doen als tiener. Haal een lekker drankje bij de lokale shop en ga lekker chillen met je vrienden, oefen je cheerleader routine, of misschien moet je wel nablijven. Je kunt namelijk je tieners laten ontdekken wat zij belangrijk vinden in het leven. Willen ze spijbelen of halen ze liever goede cijfers? Durven ze een crush mee uit te vragen en daarmee stiekem het huis te ontvluchten? Iets heel tofs wat we in de trailer voorbij zien komen is een kermis met bijvoorbeeld een reuzenrad. Ik vermoed dat dit op een evenemententerrein zal zijn en dat deze eens in de zoveel tijd terug zal komen. Hier zien we ook de terugkeer van het fotohokje!

Uiteindelijk leidt het allemaal naar een eindbal, zoals we die uit de Amerikaanse films kennen en ook steeds meer hier gaan doen. Tieners kunnen op zoek gaan naar een date, maar alleen mag natuurlijk ook. Het gaat tenslotte om het feest! Tot slot is er dan nog een diploma-uitreiking waar je ook vrienden en familie kunt uitnodigen. Het lijkt erop dat er heel veel te personaliseren valt, want in de trailer zien we heel veel verschillende kledingstukken, haarstijlen en objecten om onder andere tienerkamers mee in te richten. De kleding is ontwikkeld in samenwerking met de circulaire kledingapp Depop (. Sims kunnen kleding kopen die ontworpen zijn door echte Depop-verkopers: Jeremy Salazar, Sha’an D’Antes, Lapoze McTribouy, Selena Williams en Bella McFadden. De kleding kun je kopen in TheeKring, een tweedehands winkel waar je naar kleding kopen en verkopen via de nieuwe Trendi-app, ook bubbelthee kunt drinken. Heerlijk, ik verheug me er nu al op!

Pre-order je de game nu, of koop je de game voor 8 september, dan krijg je de “Vibing Streamer Gear” als digitale content. Hiermee kunnen je tieners hun streamer- of Simfluencer carrière naar een hoger niveau tillen. Deze gear bevat een draadloze luidspreker, een toffe gamingstoel en lichtpanelen. De Sims 4 Middelbare School uitbreidingspakket is verkrijgbaar vanaf 28 juli om 19.00 voor Origin, Steam, PlayStation en Xbox.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.