Het tweede seizoen van het zevende jaar van Tom Clancy’s Rainbow Six Siege, genaamd Operation Vector Glare, is nu speelbaar op alle platformen. Het nieuwe seizoen brengt uiteraard weer een gloednieuwe Operator met zich mee, namelijk de Belgische Operator Sens, een nieuwe Team Deathmatch-map, de eerste fase van het nieuwe reputatiesysteem en de nodige gameplayverbeteringen.

In Operation Vector Glare staat strategie op de voorgrond, helemaal met de nieuwe aanvaller Sens. Hij is een tacticus uit België en heeft een hoop militaire ervaring en training in psychologie. Hij is uitgerust met de R.O.U. Projector System gadget, waarmee hij een wiel uitzet dat in een rechte lijn beweegt en kleine projectors achterlaat, die zichzelf na een bepaalde tijd vernietigen. De projectors bouwen een muur van licht, die het zich van andere Operators blokkeert.

Verder is Sens uitgerust met een POF-9 of een 417 als primair wapen en een SDP 9MM of een GONNE-6 als secundair wapen.

Het nieuwe seizoen brengt, naast Sens, nog meer updates naar de game. Zo is er nu een nieuwe Team Deatchmatch-map beschikbaar, genaamd Close Quarter. Daarnaast zal ook Fase 1 van het reputatiesysteem van start gaan, bestaande uit omgekeerde friendly fire sancties, updates aan het annuleren van matches en een privacymodus. Er zijn daarnaast nu ook twee onboarding tools, namelijk een shooting range waar spelers kunnen oefenen, trainen en experimenten, alsook Operator guides, waar spelers zich kunnen inlezen over Operators en strategieën.

Operation Vector Glare introduceert ook het Squad Up Reactivation Program, waarin spelers tot vier voormalige teamgenoten kunnen uitnodigen, die tijdens Jaar 7 niet hebben gespeeld. Na het samen spelen van vijf matches in de PVP-gamemodus, ontvangen beide spelers grote beloningen. Spelers die hun voormalige teamgenoten uitnodigen, verdienen daarnaast ook beloningen voor elk van hun vier vrienden die het programma voltooien, waaronder Jaar 6 Operators, een nieuwe skin voor een exotisch wapen, Battle-Pass punten en meer. Elke speler die terugkeert en vijf wedstrijden heeft gespeeld, kan een Operator van Jaar 4 of 5 vrijspelen en nog vele andere beloningen.

Andere kleine updates die het seizoen met zich meebrengt, zijn een derde slot voor secundaire wapens voor bepaalde Operators en de optie om de intensiteit van schermtrilling aan te passen. Er zal ook geen Operator-quarantaine meer zijn voor esports.

Tom Clancy’s Rainbow Six Siege is reeds verkrijgbaar voor PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One en Xbox Series X|S.

Bekijk hier de Operation Vector Glare Battle Pass trailer:

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.