Het lang verwachte derde deel in de Splatoon reeks (je weet wel, die game met die verf schietende inktvissen) komt op 9 september eindelijk naar Nintendo Switch. Dus hoog tijd om alles weer onder de verf te smeren!

In Splatoon draait het allemaal om het onderkliederen van vloeren, muren en alles wat je maar kan om zo terrein te winnen. In de spelmodus Grondoorlog online kun je jouw skills laten zien, want in jouw vierkoppige team strijd je tegen een ander vierkoppig team om de meeste grond te besmeuren met jullie kleur inkt. Er zullen bekende, maar ook nieuwe levels beschikbaar zijn, zoals bijvoorbeeld Eeltail Valley die je onderstaande gameplay trailer kunt zien.

Ook is er een nieuwe wapen te zien, de Spanner. Een soort pijl en boog waarmee je jouw inkt horizontaal en verticaal kunt schieten. Behalve vier tegen vier is er ook weer een singleplayercampagne, waar je de rol aanneemt van Agent 3 en vecht je tegen de Octarianen en ontdek je de geheimen van Alterna en de vloeivacht. Klinkt goed! Ook heeft de co-op Salmon Run een lekkere upgrade gekregen. Je werkt samen om verschillende waves van Salmonietenbazen te verslaan en in mijn geheugen kunnen die best heftig zijn.

Om alvast te trainen voor Splatoon 3 kunnen spelers met een Nintendo Switch Online + Uitbreidingspakket lidmaatschap en een exemplaar van Splatoon 2 de DLC Splatoon 2: Octo Expansion op de Nintendo Switch spelen zonder extra kosten. In deze DLC kruipen spelers in de huid van Agent 8, een Octoling die zonder enige herinneringen ontwaakt op een duister metroperron. Je navigeert door een mysterieuze testfaciliteit en moet in dit avontuur dat maar liefst 80 uitdagende missies doorlopen. Als je weet te ontsnappen kun je in multiplayergevechten als Octoling spelen. Dat is wel een toffe beloning toch?

Splatoon 3 is vanaf 9 september beschikbaar voor de Nintendo Switch voor €59,99. De DLC Splatoon 2: Octo Expansion is nu verkrijgbaar voor €19,99 of gratis als onderdeel van een Nintendo Switch Online + Uitbreidingspakket lidmaatschap. Mocht je Splatoon 2 nog willen kopen, dan kan dat hier voor €59,99.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.