Ontwikkelaar en uitgever Team17 heeft samen met ontwikkelaar OverBorder Studio bekend gemaakt dat de actie-RPG Thymesia op 9 augustus, dit jaar, zal uitkomen voor PC, PlayStation 5 en Xbox Series X/S. Het is de bedoeling dat de game een onvergeeflijke actie-RPG wordt, verglijkbaar met games als Dark Souls.

In Thymesia kruipen spelers in de huid van de mysterieuze gemaskerde Corvus en zullen zich een weg moeten banen door de pest geteisterde en met bloed doordrenkte straten van Hermes. Dit gaat ook niet zonder slag of stoot, want spelers zullen hier hierbij moeten opnemen tegen onvergeeflijke vijanden die de ooit bloeiende stad hebben overgenomen.

Het is aan Corvus de taak om de waarheid te ontdekken en Hermes te redden en zal hiervoor gebruik moeten maken van de wapens van gevallen vijanden, die door de pest zijn aangetast. Door deze aantasting zijn de wapens nog sterker geworden en kunnen ze gebruikt worden voor vernietigende aanvallen. Zelfs bepaalde ziektes, die vijanden met zich meedragen, kunnen worden omgezet in een wapen. Corvus kan daarnaast ook in een raaf veranderen en zijn veren als werpdolken gebruiken.

Spelers krijgen in de game de mogelijkheid om een eigen speelstijl te creëren en Corvus daar op aan te passen, door hem te upgraden naar wens. Hetzelfde geldt uiteraard voor de wapens, deze kunnen ook worden geüpgraded. Alle keuzes die je maakt in de game, en de voorwerpen die je verzamelt, hebben invloed op de het verhaal en kunnen je naar een ander einde leiden.

Mocht je benieuwd zijn naar Thymesia, op Steam is er inmiddels een demo beschikbaar gesteld, waarin spelers de game tijdelijk kunnen uitproberen. Deze demo is beschikbaar tot en met 9 mei aanstaande.

De game zal op 9 augustus uitkomen voor PC, PlayStation 5 en Xbox Series X/S.

Bekijk hier de trailer van Thymesia:

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.