De afgelopen twee jaren moesten we gamescom helaas online meemaken, maar dit jaar mogen we weer fysiek aanwezig zijn en is gamescom groener en duurzamer dan ooit!

Van 24 tot en met 28 augustus staat de Koelnmesse in Keulen weer volledig in het teken van games, apps, tech en alles daaromheen. Het lijkt erop dat een fysieke editie dit jaar echt weer mogelijk gaat zijn, maar met de online ervaringen van de afgelopen jaren leek het niet meer dan logisch om beide mogelijkheden aan te houden. Een belangrijk speerpunt dit jaar is duurzaamheid. De organisatie werkt op verschillende mogelijkheden aan het verduurzamen en vergroenen van het gehele evenement.

Highlights dag 3 gamescom 2020

Het is de bedoeling dat gamescom op de lange termijn klimaatneutraal is door het verminderen en vermijden van CO2-uitstoot en op de korte termijn met CO2-compensatie. Er waren ook al wat duurzame maatregelen rondom gamescom, zoals gratis openbaar vervoer richting Koelnmesse, maar dit wordt de komende jaren steeds verder uitgebreid. Dit jaar starten ze alvast met drie grote stappen. Allereerst zal het gehele evenement klimaatneutraal worden, in samenwerking met ClimatePartner. Dit doen ze door CO2-compensatie te realiseren door twee projecten: windenergie project in Noordoost Brazilië en schone kooktoestellen in Abuja, Nigeria. Ten tweede kunnen bezoekers een vrijwillige donatie doen of een “green ticket” aanschaffen ten behoeve van het klimaat. De opbrengst hiervan gaat naar het vergroten van het “gamescom forest” in Bayreuth (Duitsland) wat in 2020 is opgericht, inmiddels al 20,000 m² beslaat en steeds verder uitbreidt. Tot slot worden exposanten aangemoedigd om een contributie te betalen op basis van de grootte van de stand. Ook deze opbrengst gaat naar de CO2-compensatie in samenwerking met ClimatePartner. Meer informatie over deze mooie initiatieven vind je op de daarvoor ingerichte pagina.

Om de gezondheid en veiligheid van de bezoekers te garanderen zullen ze een aantal verbeteringen doorvoeren. Zo zullen er bijvoorbeeld digitale wachtrijen komen, worden gangpaden breder en is er op sommige momenten een beperkte toegang. Kortom, gamescom zet zich dit jaar niet alleen in voor de gezondheid en het welzijn van het klimaat, maar ook van haar bezoekers. Er is verder nog niet veel bekend over de exposanten, maar er zullen ongetwijfeld weer wat grote namen voorbij komen de komende tijd. Het belooft in ieder geval een mooie editie te worden die je dus weer fysiek, maar ook online in alle rust kunt volgen. Kaarten zijn nog niet te koop, maar houd vooral de gamescom website en Facebook, Twitter, LinkedIn en Instagram in de gaten voor het laatste nieuws.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.