Vintage en het opknappen van oude spulletjes is helemaal hip tegenwoordig en wat lijkt het me heerlijk als je en plek hebt waar je oude meubels, speelgoed en andere voorwerpen kunt restaureren en opknappen. Ik heb helaas geen grote schuur of geschikte hobbykamer, dus ik moet het plezier uit Workshop Simulator gaan halen.

Het begint allemaal met een verzoek van oma en een verlaten workshop. Al snel zal de speler worden meegenomen in een verhaal over nostalgie en een mooie familiegeschiedenis met allerlei herinneringen aan de objecten die voorbij komen. Het is de bedoeling dat je deze objecten, zoals meubels of speelgoed een nieuw leven inblaast. Met een hele verzameling aan gereedschap kun je schuren, schilderen, boren en nog heel wat meer. Naarmate je verder komt in de game en je verder ontwikkelt als Workshop eigenaar krijg je steeds meer speciale gereedschappen om de fijnste klusjes te klaren.

Ontwikkelaar Intermarum heeft hard gewerkt om de speler een volledige ervaring als workshop eigenaar te geven. De klusjes van het opknappen zijn een precies werkje, net als in het echt. Je moet oog hebben voor detail en zorgen dat je het voorzichtig aanpakt (al weet ik niet of je ook echt fouten kunt maken). Voor elke stap heb je een ander stuk gereedschap nodig en vooral heel veel geduld. Ik kan me heel goed voorstellen dat het heel rustgevend en ontspannend is om een tafel op te schuren, de schilderen, te lakken enzovoort. En met Workshop Simulator heb je ook nog eens geen sterke verflucht of zaagsel overal.

Behalve een mooi verhaal krijgt de speler ook de ruimte om zelf creatief te zijn met de verschillende klusjes en kun je objecten verkopen om beter gereedschap aan te schaffen. Eigenlijk verschilt het concept dus niet zoveel van andere simulatie games, maar dat is ook juist wel lekker toch? Het idee is hetzelfde, maar je simuleert iets anders. Dat is ook zo fijn aan die inmiddels brede keuze, voor ieder wat wils. Mij lijkt het in ieder geval een heerlijk ontspannen game! Workshop Simulator is nu beschikbaar op Steam en GOG.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.