Als je Borderlands 2 hebt gespeeld, ken je ongetwijfeld Tiny Tina. Tiny Tina had al haar eigen verhaallijn in Tiny Tina’s Assault on Dragon Keep, maar heeft nu haar eigen volledige game.

Net als  Tiny Tina’s Assault on Dragon Keep speelt het verhaal van Tiny Tina’s Wonderlands zich af in de wereld van een tabletop RPG waar Tiny Tina de dungeon master is en jij een van haar spelers. Net als bij een echte tabletop RPG zijn er vele missies en gevechten die de speler tegen komt en zoals bekend in de wereld van Borderlands, hoe gekker hoe beter. En net als bij een echte tabletop RPG is het natuurlijk leuker om samen te spelen. Lang leve de mogelijkheid om local splitscreen of crossplatform online te kunnen spelen!

Spelers kiezen een start class en kunnen hun personage aanpassen naar je eigen stijl. Naarmate je verder vordert in de game kun je een tweede class kiezen, om je personage nog meer badass te laten zijn. Alle classes kunnen met elkaar gecombineerd worden, dus leef je uit! Classes waaruit je kunt kiezen zijn Brr-Zerker, Clawbringer, Graveborn, Spellshot, Spore Warden, en Stabbomancer. Allemaal hebben ze hun eigen krachten en stijl variërend van melee tot magisch, dus kies vooral wat (in ieder geval aan het begin) bij je past. En geen zorgen, daar kun je dus later nog eentje aan toevoegen.

Met je personage, in deze game bekend als Fatemaker, kun je je met behulp van de Overworld verplaatsen en krijg je vele missies voor je kiezen. Je speelt de game als een first-person shooter, maar kunt de Overworld gebruiken als kaart om te kijken waar al je missies en geheime goodies te vinden zijn. Hier kun je echter ook willekeurige gevechten tegenkomen, waar je ook bij weg kunt rennen als je daar toch echt even geen zin in hebt. Ga vooral op onderzoek en avontuur uit en kijk waar al het moois te vinden in.

Hoe meer zielen hoe meer vreugd zeggen ze altijd en dat geldt ook voor Tiny Tina’s Wonderlands. Je kunt de game online crossplatform spelen, wat bijzonder handig is als je geen vrienden op je bank hebt zitten. Mocht je wel vrienden op de bank hebben zitten, dan kun je op de PlayStation 4 en Xbox One een twee speler splitscreen spelen, maar voor PlayStation 5 en Xbox Series X|S kunnen er vier spelers op één scherm. Mocht je trouwens op PC gaan spelen, dan zie je hieronder de minimale en aanbevolen specs.

PC specs voor Tiny Tina’s Wonderlands

Er zijn drie verschillende edities van de game beschikbaar. De Standard Edition heeft enkel de basegame en is enkel voor Epic en PlayStation 4 en Xbox One. Dan is er de Next-Level Edition waar je Dragon Lord Pack Bonus Content bij krijgt, welke niet beschikbaar is voor Epic. En tot slot de crème de la crème, de Chaotic Great Edition. Deze heeft de basegame, Dragon Lord Pack Bonus Content en de Seasonpass met Butt Stallion Pack en 4 post-launch content drops. Deze laatste is voor Epic, PlayStation 4 en 5 en Xbox One en Series X|S beschikbaar. Tiny Tina’s Wonderlands belooft een bizarre game te worden die geheel in de bekende stijl van Borderlands past. Personages hebben maffe namen, wapens zijn knettergek en Tiny Tina is wellicht de gekste van allemaal. Ik heb wel zin om te kijken of deze first-person shooter meets tabletop RPG in Borderlands formule werkt. Ik ben in ieder geval al vanaf de aankondiging geïnteresseerd en nu is het eindelijk zover. Tiny Tina’s Wonderlands is nu te koop in de Epic Store, PlayStation Store en Microsoft Store.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.