Japanse folkore, verhalen en legendes zijn altijd erg mysterieus en is dan ook vaak de inspiratie voor films en games. Ditzelfde geldt ook voor Ghostwire: Tokyo van Tango Gameworks en Bethesda.

In Ghostwire: Tokyo wordt de Tokio volledig overgenomen en geteisterd door bovennatuurlijke krachten en een giftige mist, waardoor de hele bevolking in één klap verdwijnt. Dat klinkt natuurlijk al niet heel gezellig. Gelukkig heeft de speler een mystieke kracht, genaamd Ethereal Weaving, waarmee de speler kan vechten tegen de Hannya en zijn volgelingen. Deze bovennatuurlijke volgelingen die de Visitors heten hebben Tokio in hun macht en vind je overal verspreid door Tokio. De ontwikkelaars bij Tango Gameworks hebben hard gewerkt om hun liefde voor Tokio met al haar pracht en mysteries naar de wereld van Ghostwire te brengen.

Tango Gameworks ken je wellicht al van The Evil Within reeks en dat is zeker geen kleintje. Het kantoor van Tango Gameworks staat in Tokio, dus wie is er nu meer geschikt dan Tango Gameworks om Ghostwire: Tokyo te gaan ontwikkelen. De samenwerking met Bethesda (DOOM, Elder Scrolls, Fallout) beviel voor The Evil Within kennelijk goed en hebben ze met deze game voortgezet. Dat belooft hopelijk weer veel actie en avontuur. De personages in Ghostwire: Tokyo zijn gebaseerd op en geïnspireerd door Japanse legenden, folklore en verhalen. Spelers zullen helemaal worden meegesleept in de geheimen en mysteries uit de oude wereld. Het speelt zich echter af in een hypermodern en kleurrijk Tokio waar je ook zeker bekende blikvangers zult tegenkomen.

Mocht je eerst willen kijken of de wereld van Ghostwire je wel aanspreekt, dan kun je de gratis visual novel downloaden in de PlayStation Store en bijvoorbeeld Steam voor PC. Hier ontdek je samen met KK en zijn bovennatuurlijke detectives een vreemde verdwijning. Tijdens dat onderzoek komt het team echter nog iets veel vreemder tegen. Dit betreft dus een visual novel en is niet hetzelfde als Ghostwire: Tokyo. Wil je liever voor de volledige game gaan, dan kun je deze vanaf vandaag kopen voor PlayStation 4 of 5 of PC via Steam of Epic. Op het moment van schrijven kost de standaard editie voor PlayStation €69,99 en de deluxe editie €89,99. Voor PC is hij iets goedkoper en kost hij €59,99 en €79,99.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.