Je kent het wel, je spot een leuke game en vervolgens blijkt dat deze enkel op de PC via Steam te spelen is. Helaas heb je nu een behoorlijk verouderde PC of helemaal geen PC meer in huis. Nu is er een schitterende uitkomst: Steam Deck, een hand held waarop je vele Steam games kunt spelen!

Nu kun je altijd en overal je favoriete Steam-spellen spellen dankzij de handige en compacte Steam Deck. Volledig mobiel PC-gamen dus, wie wilt dat nu niet?

Bekijk de launch trailer voor Steam Deck hier:

Een handheld PC gaming device gemaakt in samenwerking met AMD waardoor het als het ware vergelijkbaar is met een game laptop. Zoals te zien in de trailer zijn onder meer Stardew Valley, Ni No Kuni 2, Portal, Sonic Mania, Overcooked 2, The Witcher 3 en vele andere games gewoon speelbaar op de handheld. Valve geeft wel even mee dat de meeste spellen zonder aanpassingen perfect draaien, maar dat er ook een aantal games zijn die op een “echte” PC toch een betere spelervaring bieden. Hier vindt je een overzicht van geverifieerde games die al speelbaar zijn. Iedere dag worden er echter nieuwe games toegevoegd die ook het vinkje van geverifieerd mee gaan krijgen.

Heb je al een uitgebreide Steam-catalogus op je PC staan. Geen probleem, de games neem je gewoon over en speel je vervolgens altijd en overal waar je maar wilt.

Steam Deck is nu verkrijgbaar! Je dient er echter wel aardig diep voor in de buidel te tasten, want de verkoopprijs ligt momenteel op €419,- voor de 64GB versie, €549,- voor de 256GB versie en €679,- voor de 512GB versie.

Zou jij een Steam Deck aanschaffen als vervanging voor je PC of misschien wel een aanvulling om ook lekker vanaf de bank PC-games te spelen?

© 2022 Valve Corporation.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.