De Nintendo Wii, toen je hem eindelijk in bezit had (jaaaaaren geleden) kreeg je er Wii Sports bij. Wat hebben we daarvan genoten destijds, vooral het bowlen was flink in trek bij ons thuis. Het wachten was dan ook voor er iets soortgelijks werd aangekondigd voor de Nintendo Switch. Dat wachten wordt dan ook beloond, want Switch Sports heeft nu eindelijk een aankondiging met daarbij ook een release-datum gekregen.

Tijdens de Nintendo Direct van 9 februari 2022 was het een aangename verrassing. Voor mij persoonlijk zelfs het hoogtepunt van de avond of eigenlijk van de gehele presentatie. In deze nieuwe komen drie klassieke sporten aan bod die ook in de Wii-versie aanwezig waren, te weten: Tennis, Bowlen en Chanbara. Drie nieuwe sporten worden hier aan toegevoegd, namelijk Voetbal, Batminton en Volleybal.

Met een speciale band die je bij de fysieke versie van de game krijgt kun je Shoot-out spelen tijdens voetbal. Extra

De trailer bekijk je hier:

Met een speciale band die je bij de fysieke versie van de game krijgt kun je Shoot-out spelen tijdens voetbal. Extra leuk is dat je lekker tegen je vrienden en familie in je huiskamer kunt spelen, maar ook online! Uitdagend wordt het zeker, want hoe beter jij scoort hoe beter de tegenstanders die jij krijgt. De eenvoud die we met de Wii-versie hadden is dan ook zeker verleden tijd.

Nintendo Switch Sports wordt op 29 april uitgebracht voor de Nintendo Switch. In de zomer wordt een gratis update verwacht waarin je voetbalwedstrijden kunt spelen met een joy-con en de beenband. In de herfst wordt een tweede upgrade verwacht waarmee je kunt gaan golfen! Leuk, leuk, leuk! Laten we hopen dat er nog meer sporten zullen volgen!

© Nintendo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.