Asymmetrische (horror)games zijn niet meer weg te denken in de gamewereld en eens in de zoveel tijd komt er weer eentje bij. Gun Interactive, bekend van de Friday the 13th game, geeft in een blogpost aan dat ze met hun nieuwe asymmetrische horrorgame The Texas Chain Saw Massacre het roer willen omgooien binnen het genre.

The Texas Chain Saw Massacre zal in principe een vergelijkbare game zijn als de Friday the 13th game en grote concurrent Dead By Daylight, maar de ontwikkelaar geeft aan zich te willen onderscheiden door middel van één groot verschil. Daar waar de meeste asymmetrische horrorgames één killer tegen een groep van meerdere survivors speelt, zullen er in The Texas Chain Saw Massacre drie killers zijn die jacht zullen maken op de survivors.

Wes Keltner (CEO van Gun Interactive) legt in de blogpost uit dat de keuze voor meerdere killers een hommage is aan de originele film, met dezelfde titel. In de originele film uit 1974 hebben de hoofdpersonages niet enkel te maken met Leatherface, maar met heel de familie. Het voelde dus natuurlijk om voor drie killers te gaan in de aankomende game. Hij geeft daarnaast ook aan niet twee keer dezelfde game te willen maken. Je zult dan of voor innovatie moeten gaan, of imitatie. De keuze is dan ook makkelijk gemaakt, aldus Keltner. Het team staat namelijk achter innovatie en wil vernieuwing brengen binnen het genre.

De uitdaging is hierbij wel om een goede balans te creëren tussen de killers en de survivors, iets waar het team ontzettend veel tijd aan heeft moeten besteden. Denk hierbij aan het creëren van schaduwen en objecten waar survivors zich in en achter kunnen verstoppen en een mix aan open ruimtes en gangen. Daarnaast kunnen drie killers ook heel heel overweldigend zijn, aldus Keltner, dus ook daar zal iets mee gedaan moeten worden.

Momenteel is er helaas nog geen releasedatum bekend voor The Chain Saw Massacre. De game zou echter begin dit jaar nog moeten uitkomen.

Bekijk hier de trailer voor The Texas Chain Saw Massacre:

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.