Meer dan 10 award-nominaties sleepte het binnen, we hebben het over Never Alone. De game werd daadwerkelijk gekroond tot de winnaar van de BAFTA Games Award 2015 voor “Best Debut Game”. Deze kaskraker komt zeer binnenkort naar de Nintendo Switch in de vorm van Never Alone: The Arctic Collection.

Never Alone (Kisima Inŋitchuŋa) werd oorspronkelijk uitgebracht in 2014 en was het eerste commerciële videospel gebaseerd op een Amerikaanse inheemse cultuur en werd gemaakt door veteranen op het gebied van game-ontwikkeling in nauwe samenwerking met bijna 40 inheemse ouderen uit Alaska, verhalenvertellers en leden van de gemeenschap. In The Arctic Collection wordt de bekroonde game uitgebreid met de Foxtales.

De werkelijk prachtige trailer zie je hier:

Het feit dat Never Alone: The Arctic Collection naar de Nintendo Switch komt is natuurlijk mooi nieuws. Wellicht nog mooier is dat E-Line Media werkt aan een opvolger van de prachtige game. Het vervolg zal opnieuw worden ontwikkeld in samenwerking met de Cook Inlet Tribal Council om meer gekoesterde Iñupiaq-verhalen met de wereld te delen.

In de game ga je op een epische reis met Nuna en Fox en zoeken ze naar de bron van een eeuwige sneeuwstorm. Deze storm bedreigt namelijk alles wat ze ooit hebben bekend. Het is een puzzelplatformer die ongetwijfeld iedere speler volledig in zal pakken met het bijzondere verhaal. Je verkent prachtige omgevingen, verricht heldendagen en ontmoet legendarische personages uit Iñupiaq-verhalen – allemaal verteld door een meesterverteller in de gesproken Iñupiaq-taal. In de Fox Tales-uitbreiding klim je aan boord van je umiaq (een zeehondenhuidkano) en vaar je door de wateren van de kusten, rivieren en meren van Noordwest-Alaska. Foxtales bevat drie extra levels en bevat nog eens vijf Cultural Insight-video’s om te ontgrendelen.

Never Alone: The Arctic Collection wordt op 24 februari uitgebracht voor de Nintendo Switch.

© E-Line Media

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.