Liefhebber van het kaartspel Love Letter, maar ook van Star Wars? Let dan goed op, want er komt een heuse Star Wars versie van het populaire spel: Star Wars: Jabba’s Palace, een Love Letter spel. Liefde is echter ver te zoeken, want in het hol van Jabba de Hutt ligt gevaar en bedrog op de loer.


Love Letter is een kaartspel waarin er vol op los gebluft wordt. Het is een kort en tactisch spelletje. In Star Wars: Jabba’s Palace, een Love Letter spel, strijden spelers met leden van de Rebel Alliance en bewoners van Jabba’s Palace in een spel van rebelse moed en verachtelijk bedrog. De gameplay van het originele spel blijft behouden, maar er zijn nu iconische personages uit Return of the Jedi zichtbaar op de afbeeldingen. Trek een kaart, speel een kaart en voer het effect van de kaart uit. Personages die de revue passeren zijn onder meer Luke Skywalker, Boba Fett, Salacious Crumb en natuurlijk Jabba de Hutt. Ieder hebben ze hun eigen krachten. Boba Fett kan een kaart van een andere speler pakken en Salacious Crumb heeft de gave om in de hand van een andere speler te kijken.


Tactiek is heel belangrijk, hierbij komen zowel de Rebel Alliance als Jabba’s bemanning om de hoek kijken. Geheel nieuw in deze versie zijn zogenaamde Agenda-kaarten. Een extra dosis strategie wordt op deze manier aan het spel toegevoegd en zorgt ervoor dat het niet een één-op-één-kopie met enkel andere (Star Wars)-plaatjes is.Agenda kaarten zijn er in de vorm van Exalted One, Jabba’s Court en Rescue Mission, waarin bijvoorbeeld de speler met het hoogste aantal in de hand wint of wint de speler met de meeste Palace of Rebels kaarten in het speelveld. Er is dus meer strategisch denkwerk nodig dan enkel het uitschakelen van je tegenstanders.

Star Wars: Jabba’s Palace – Een Love Letter ligt binnenkort in de (digitale) winkels.

© & TM Lucasfilm Ltd.
© Asmodee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.