Ik hou wel van wat afwisseling tijdens het gamen. Het ene moment heb ik zin in tempo met bijvoorbeeld Forza, het andere moment creativiteit met Planet Zoo. Er zijn ook momenten dat ik graag even wil ontspannen en ondertussen ook een beetje wil puzzelen op een laag tempo. Say hello to Strange Horticulture.

In Strange Horticulture run je de plantenshop van je overleden oom. Er staan nog wat plantjes op de plank, er staat een gieter en er liggen wat paperassen waaronder een planten encyclopedie. Nou, succes dan maar! Het eerste wat opvalt is dat de achtergrond muziek al vrij ontspannend is, rustige pianogeluiden pingelen langzaam weg terwijl je je weg zoekt in de gamemechanics. Toch voelt het ook alsof er onheil in de lucht hangt. Het is donker, het regent tijdens mijn eerste dag en de mensen die ik binnenroep zien er ook niet altijd gezellig uit. En toch, voelt het heerlijk ontspannend aan.

Gaande weg kom ik erachter dat het de bedoeling is dat ik af en toe wat mensen binnenroep (met zo’n heerlijk ouderwetse toonbank bel)die een opdracht voor mij hebben. Ze hebben een kort verhaaltje en zoeken een plant die daarbij past. Bijvoorbeeld een helende plant bij huiduitslag of een plant die voor verzoening zorgt. De naam van de plant wordt meestal wel gegeven, maar welke plant het is moet je zelf uitzoeken. Daarvoor kijk je in de encyclopedie voor een beschrijving en tekening van een blad of bloem. Vervolgens zoek je deze plant je collectie en geef je deze aan de klant. Heb je het goed, dan krijg vult de meter voor verkennen zich. Als deze meter vol is kun je op zoek naar nieuwe planten. Heb je echter de foute plant gegeven, dan vult de onheil meter zich. En wat er dan gebeurt…

Tja, daar ben ik helaas nog niet achter gekomen, want de demo op Steam is daarvoor niet lang genoeg. Je kunt twee dagen lekker doorspelen om te kijken of je de game leuk vindt. Ik baalde als een stekker (snap je hem, STEKker) dat ik niet verder kon met mijn plantjes, dus ik kan niet wachten tot de game ook echt uit komt. Bad Viking en Iceberg Interactive voorspellen de release begin 2022. Misschien dat we tijdens winterse dagen dan onder een dekentje met een kop thee/koffie/warme choco onze planten kunnen verzorgen. Ik ben in ieder geval om! Als je van relaxte games houdt waarbij je lekker op je eigen tempo dingen kunt doen, dan zou ik zeker de demo proberen. Deze download je hier.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.