Zowel de wereld van games als die van het streamen ervan wordt steeds populairder. Er zijn talloze spelers die met de rest van de wereld delen hoe ze hun favoriete videospellen spelen en er zelfs goed geld mee verdienen.
Nu valt er sowieso vandaag de dag een aardige boterham te verdienen met e-Sports. Zelfs in Nederlandse online casino’s kun je inzetten op de grootste wedstrijden en toernooien. Daaruit blijkt dat de wereld van eSport steeds groter aan het worden is, en dat is goed nieuws voor iedereen die hier zelf goed in is of iets mee doet.

Er zit wel een groot verschil tussen wat er met bepaalde spellen wordt verdiend in vergelijking met veel andere. Niet iedere eSporter met een goed aantal volgers zal daarom gelijk rijk worden van het streamen van al zijn of haar avonturen. Om erachter te komen met welke soort spellen dit het beste kan lukken, kun je het beste snel verder lezen. Later op deze pagina maken we een opsomming van de soorten spellen die het beste scoren bij het grote publiek en waar dus simpelweg het meeste geld mee te verdienen is.

Bekende platformen om te streamen

Er zijn een aantal gaming platformen die populair zijn voor streamen. Daarvan is Twitch wel zonder twijfel de grootste. Het bedrijf is al sinds 2014 onderdeel van Amazon en is sindsdien uitgegroeid tot het grootste platform voor het streamen van games online. Niet alleen zitten hier veel bekende eSporters op, er zijn ook andere beroemdheden en sporters die in hun vrije tijd hun avonturen tijdens het gamen streamen voor hun volgers. Dat helpt natuurlijk enorm voor de bekendheid van veel spellen.

Maar er is meer naast Twitch. Veel spelers streamen de gebeurtenissen tijdens het spelen op Youtube. Hoewel dit platform niet specifiek bekend staat voor het streamen van spellen, wordt het wel veel gedaan. Daarnaast zijn er nog een aantal opties en platformen die sterk in opkomst zijn wanneer je graag spellen online wilt gaan streamen. Kijk hier naar een aantal van deze platformen waar veel eSporters en gamers te vinden zijn om live te streamen:

  • Hitbox
  • Mixer
  • BigoLive
  • InstaGib TV
  • Dlive

Meest rendabele soorten videospellen

In de afgelopen jaren is het streamen van videospellen voor veel mensen veranderd van een leuke en gezellige hobby naar iets waar serieus geld mee te verdienen valt. Streamers kunnen op allerlei manieren een inkomen genereren door al hun belevenissen te delen wanneer ze hun favoriete spellen aan het spelen zijn. Zo voorzien ze hun volgers en kijkers vaak van handige tips en weten ze alles op een grappige of unieke manier te brengen, waardoor ze nog meer fans zullen krijgen. Als je zelf wilt weten wat de meest rendabele soorten videospellen zijn om te streamen, kun je dat hieronder zien. We hebben een aantal van de meest bekende soorten games op een rijtje gezet.

Om een beter idee te krijgen van hoe groot de wereld van het streamen van videospellen is, kunnen we ook wat cijfers meegeven. Er zijn namelijk tienduizenden streams per dag te volgen en dat levert miljoenen uren aan streaming per maand op. In 2019 was dit om precies te zijn 1,9 miljoen uur per maand of Twitch, maar inmiddels is dat getal alweer achterhaald en is het veel hoger. Maandelijks streamden er toen alleen al op dit platform ruim 63.000 mensen. Vorig jaar waren er zelfs dagelijks 15 miljoen actieve gebruikers op het platform te vinden.

e-Sports

Het fenomeen eSports is steeds groter aan het worden. Met competitief gamen valt serieus prijzengeld te verdienen. Ook op de bekende streaming platformen hebben veel bekende eSporters een grote schare aan volgers op weten te bouwen.

Klassiekers

Veel klassiekers of retro spellen zijn al decennialang razend populair. Juist daarom worden deze nog altijd veel gestreamd, en wanneer je dan als ervaren speler ook nog een aantal handige tips en trucs hebt voor je volgers, is dat natuurlijk helemaal mooi.

Populaire games

Als laatste soort games waarmee je veel kunt verdienen met streamen kijken we naar populaire videospellen. Het spreekt misschien voor zich, maar er is altijd enorm veel interesse voor de meest populaire games en series als Fortnite, Call of Duty, FIFA en GTA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.