Wanneer het op videospellen aankomt zijn gamers vaak gek op bepaalde details Dit is voor hen veelal een reden om al dan niet een bepaald spel te spelen, of steeds weer op dezelfde serie terug te komen. Dit heeft vaak te maken met de karakters en de verhaallijnen, al beschikken veel spellen over allerlei verborgen schatten. Daar zijn minigames een goed voorbeeld van. Dit zijn eigenlijk kleine spellen die verborgen zitten in grotere games, en op een leuke manier voor afwisseling kunnen zorgen.

Wat bepaalde minigames nog beter maakt is dat ze echt goed verstopt zitten. Juist als je het eigenlijk niet verwacht of er helemaal niet naar op zoek bent kom je deze tegen. Soms passen ze in eerste instantie ook helemaal niet bij het videospel zelf, maar dat maakt ze zeker niet minder leuk. De hoogste tijd om daarom eens te kijken naar welke bekende videospellen er zoal een paar leuke minigames te bieden hebben. Wie weet kom je er wel een tegen waar je het bestaan nog helemaal niet vanaf wist!

Bekendste minigames in videospellen

In veel bekende videospellen zijn dus minigames terug te vinden. Dat vraagt natuurlijk om een overzicht van de meest bekende varianten die er te vinden zijn. Hiervoor ben je daar op de juiste plaats. We gaan namelijk kijken naar een aantal minigames die verborgen zitten in de meest bekende games die er op de markt te vinden zijn. Daarnaast kijken we uiteraard naar hoe deze minigames precies werken.

Red Dead Redemption – Liar’s Dice

Wanneer je gek bent op spelen op de beste goksites en een goede online casino bonus, kun je in Red Dead Redemption je hart ophalen. Liefhebbers van online gokken hebben namelijk de mogelijkheid om volop bekende kansspelen als poker en blackjack te spelen. Maar er is nog iets. De minigame Liar’s Dice is namelijk niets minder dan een onvervalst stripspel waarbij je natuurlijk je tegenstander wilt verslaan. Daarmee is dit een enorme originele toevoeging aan deze toch al legendarische game.

GTA V – QUB3D

Er zijn vele spelers die uren en uren de spellen uit de GTA serie spelen. Grappig genoeg zijn ze lang niet altijd bezig met missies of de verhaallijn zelf, maar is dit een van die spellen waarbij je ook gewoon dagenlang rond kunt lopen of rijden. Of natuurlijk een van de minigames spelen die erin te vinden is! Daarvan is QUB3D een goed voorbeeld. Deze minigame is te vinden in een club en is een echte arcade spel. Het is trouwens ook niet het enige spel wat je hier zult vinden, er is in de arcade namelijk nog veel meer te beleven.

The Witcher 3: Wild Hunt – Gwent

Het meest grappige aan het meeslepende kaartspel Gwent is dat dit inmiddels is uitgegroeid tot een volledig spel. Daardoor vergeten mensen nog weleens dat het ooit begon als een vrij simpele minigame in The Witcher 3: Wild Hunt. Een potje van het kaartspel duurt drie ronden en daarbij is het de bedoeling je beste kaarten zolang mogelijk bij je te houden. Er wordt maar met een deck gespeeld, wat dit niet altijd even makkelijk maakt. Klinkt allemaal simpel, maar Gwent kan een verraderlijk spelletje zijn, wat voor veel amusement zorgt.

Shenmue 2 – Crate Moving

Als er een spel is wat minigames tot een ware kunst heeft verheven is het Shenmue 2 wel. Deze spelen een dusdanige rol dat het eigenlijk steeds voor afwisseling weet te zorgen, en wel op een leuke en originele manier. Op die manier hoeft niemand zich in dit spel te vervelen, of het nu om spellen als darten of races met heftrucks gaat, of het sjouwen van kratten. In Shenmue 2 kan het echt allemaal.

Call of Duty Black Ops – Dead Ops Arcade

Honderden miljoenen gamers wereldwijd zijn gek op spellen uit de Call of Duty reeks. Daarin zijn soms erg leuke minigames te vinden zoals Dead Ops Arcade. Dit geldt overigens niet alleen voor Call of Duty Black Ops, het arcade spel is terug te vinden in meerdere andere versies van deze kaskraker. Er is al zo ontzettend veel te beleven wanneer je dit spel speelt, dat het wel of niet toevoegen van een minigame daar niets aan veranderd. Maar toch is het een leuke extra optie die veel spelers blijken te kunnen waarderen.

About LadyPatries

Gamer, Moeder, Vrouw van <3

View all posts by LadyPatries

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.