Als professionele gamer of e-sporter kun je tegenwoordig goed je geld verdienen. Dat was een decennia geleden nog wel anders, maar inmiddels zijn er vele sponsors, ontzettend grote evenementen, en streaming services die het mogelijk maken om als gamer goed van je favoriete hobby te kunnen leven.

Je kunt zelfs in de top casino’s voor echt geld inzetten op verschillende e-sport evenementen, wat wel aangeeft hoe enorm groot deze branche inmiddels is geworden. Dat lijkt de komende jaren ook zeker niet te gaan veranderen.

Naast de opkomst van e-sporters in het algemeen, zijn er steeds meer vrouwelijke gamers die het ver weten te schoppen. Zo eisen een groot aantal professionele e-sporters de aandacht op en verdienen ze daar niet alleen veel lof, maar ook aardig wat geld mee. Dat vraagt natuurlijk om een uitgebreid overzicht van de meest succesvolle en best betaalde vrouwelijke gamers van dit moment. Hieronder zie je ze allemaal op een rijtje:

Katherine Gunn

De eerste persoon in deze lijst is Katherine Gunn, en zij is afkomstig uit de Verenigde Staten. Zij is al sinds 2007 actief onder de naam Mystik en heeft vooral bekendheid verworven met het spelen van het spel Halo: Reach. Daarnaast is haar hele familie gek op gamen, en valt de appel dus niet ver van de boom. Nog een interessant feit over Gunn is dat zij in 2015 werd opgenomen in het Guinness Book of World Records als best verdienende gamer. Tijdens een toernooi in een televisieprogramma wist ze maar liefst 100.000 Amerikaanse Dollar in de wacht te slepen.

Julia Kiran

Met Julia Kiran hebben we onze eerste e-sporter die afkomstig is uit Europa, ze is namelijk Zweeds. Vanaf 2013 is ze bezig met gamen op professioneel niveau en dat doet ze onder de naam Juliano. Het meeste geld heeft ze weten te verdienen met het spelen van het spel Counter-Strike: Global Offensive.

Ricki Ortiz

Vooral in vechtspellen ligt de specialisatie van Ricki Ortiz. De Amerikaanse speelt al twee decennia lang en is daar gaandeweg steeds meer geld mee gaan verdienen. Daarmee heeft ze zich een plaats verworven tussen de beste verdienende vrouwelijke gamers. Ze is gespecialiseerd in meerdere spellen en heeft reeds aan tientallen verschillende toernooien deelgenomen. Dat heeft haar al tientallen duizenden Amerikaanse Dollar aan prijzengeld opgeleverd. Overigens speelt ze niet onder een alias of nickname, maar gebruikt ze gewoon haar eigen voor- en achternaam.

Wang Xinyu

De Chinese Wang Xinyu was al langer bekend als succesvolle e-sporter in haar eigen lang, maar brak een jaar of vijf geleden ook wereldwijd door. Onder haar nickname BaiZe wist ze verdiende ze veel prijzengeld door mee te doen aan een toernooi waarbij verder alleen maar mannen actief waren. Sindsdien is ze ook in de gamescene in het Westen een bekend gezicht geworden.

Stephanie Harvey

Dit is een van de twee professionele vrouwelijke gamers die uit Canada afkomstig is. Niet alleen verbindt zij haar geld met gamen zelf, ze werkt ook als softwareontwikkelaar voor een grote spel aanbieder. Net als Julia Kiran heeft ze veel te danken aan het spelen van Counter-Strike: Global Offensive en ze wist bovendien meerdere malen wereldkampioen te worden. Daarnaast zet ze zich in voor de rechten van vrouwelijke gamers en wil ze zorgen dat er meer gelijkheid komt qua prijzengeld in vergelijking met mannelijke e-sporters.

Sarah Harrison

Sarah Harrison is afkomstig uit Groot-Brittanniƫ. Wat haar bijzonder maakt is dat ze heel veel prijzengeld wist te verdienen met een enkel toernooi. Dat was alweer jaren geleden, maar wel wist ze in een keer 50.000 Amerikaanse Dollar op te strijken. Ook heeft ze een zus die tevens professioneel gamer is, en beide zijn daarom erg populair binnen de gemeenschap en onder fans.

Sasha Hostyn

Als we het over Sasha Hostyn hebben, dan betreft het een van de best betaalde vrouwelijke gamers van allemaal. De Canadese begon haar loopbaan in de gaming industrie in 2011 en wist vrij snel daarna al naam te maken. Over het algemeen zien mensen haar als een van de meest talentvolle vrouwen in e-sports. Aan haar prijzengeld is dit wel terug te zien, want door deel te nemen aan honderden toernooien wist ze honderdduizenden Amerikaanse Dollar te verdienen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.