Eerder dit jaar verscheen Life is Strange: True Colors voor diverse consoles. De Nintendo Switch bleef helaas nog achter, maar…. daar gaat verandering in komen. Ontrafel met Alex Chen de mysteries van Haven Springs, waar en wanneer je maar wilt.

Life is Strange is een groot succesverhaal, de Switch-spelers visten helaas achter het net met het beleven van dit bijzondere verhaal. Daar komt nu verandering in, want de game verschijnt op 7 december 2021 digitaal voor de Nintendo Switch. Speel je liever met fysieke releases? Ook dan is er goed nieuws, want de fysieke versie verschijnt op 25 februari 2022. Een unicum, want het is de eerste keer dat deze bekroonde franchise op een handheldplatform verschijnt.

Er moest het nodige verbouwd worden om een Switch-editie van de game op de markt te brengen. Alle personage-modellen dienden hierbij bijvoorbeeld herzien te worden, net als omgevingsobjecten en flora in de game en ook nog eens een geheel nieuwe belichtings-engine.

Jon Brooke, co-studiohoofd bij Square Enix External Studios zegt hier het volgende over: “We vinden het geweldig dat we nu eindelijk een Life is Strange-ervaring kunnen aanbieden op de Nintendo Switch, zodat spelers zowel thuis als onderweg van Life is Strange: True Colors kunnen genieten. Dit is de meest geavanceerde game in de serie, dus was het voor ons belangrijk om ook voor dit nieuwe platform een hoge standaard te behouden voor de beelden, prestaties en optimalisatie. We zijn heel blij met hoe de Switch-versie is geworden en kunnen niet wachten om onze geweldige spelers-community nog verder te zien groeien met deze release.”

Waar gaat Life is Strange: True Colors over? Wanneer haar broer omkomt bij een verdacht ongeluk, moet Alex Chen haar grillige, paranormale Empathy-kracht gebruiken om de geheimen te ontdekken die de waarheid verhullen. De reis, krachten en toekomst van Alex liggen volledig in handen van de speler.

Vanaf 7 december digitaal verkrijgbaar voor de Nintendo Switch en vanaf 25 februari 2022 als fysieke release. Liever meteen spelen? De game is nu al verkrijgbaar voor PlayStation 5®, PlayStation 4®, Xbox Series X|S, Xbox One, pc Steam, GeForce NOW en Google Stadia. 

© Square Enix Ltd.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.