Ben je op zoek naar een gave game om te spelen? Houd je van spannende en meeslepende verhalen en zou je die graag in je game terug willen zien? Dan zijn RPG games misschien wel iets voor jou, vanwege de veelzijdigheid van het genre en de intense spelbeleving. Maar wat zijn nu de beste RPG games om te spelen?

Wat zijn RPG games?

Allereerst is het handig om te weten over wat voor games het gaat. RPG staat voor Role Playing Game en dat betekent dat je in de huid kruipt van een fictief persoon en compleet meegenomen wordt in hun wereld of verhaal. Bij een RPG game bestuur je het personage en kun je bijvoorbeeld missies uitvoeren of op verkenningstocht gaan. Deze games spelen zich vaak af in fantasierijke werelden en meestal hebben ze een goed en interessant verhaal. Er zijn verschillende soorten RPG games. Allereerst zijn er offline RPG games, deze speel je in je eentje. Daarnaast zijn er Massive Multiplayer Online Role Playing Games, oftewel MMORPG’s. Hierbij speel je samen met anderen in dezelfde wereld. Ook heb je Turn-based RPG’s. Hierbij bestaan gevechten uit beurten waarbij de speler personages acties kan laten uitvoeren om zo de tegenstander te verslaan.

RPG games zijn heel veelzijdig, waardoor er altijd games zijn die aansluiten bij jouw interesses en voorkeuren. Ga je graag op verkenning in een prachtige gamewereld, of zoek je meer naar missies en acties? Met RPG games kan het allebei. Bovendien word je helemaal meegezogen in de fantastische verhaallijnen en interessante werelden en dat zorgt voor een bijzonder soort spelbeleving.

Assassin’s Creed

Dan is het nu tijd om de coolste RPG games te bespreken. Een hele bekende RPG game is Assassin’s Creed. Het nieuwste deel van deze spelserie heet Valhalla. In deze games word je compleet meegenomen in een gameversie van een historisch tijdperk, zoals het oude Rome, of (zoals in de nieuwste game) de Vikingtijd. Dit is een open world action RPG waarbij je in de huid kruipt van de legendarische viking Eivor en zo de fictieve wereld verkent en op avontuur gaat.

Far Cry 6

Een tweede game die pas recent is gelanceerd is Far Cry 6. Deze First Person Shooter (FPS) game is het zesde deel in de welbekende Far Cry serie. De game speelt zich af op een fictief Caraïbisch eiland waar een dictator aan de macht is. Je kruipt bij dit spel in de huid van Dani Rojas die zich aansluit bij de rebellen om het eiland te bevrijden. Deze en andere FPS games voor PC geven je een superleuke spelervaring doordat het hele veelzijdige RPG spellen zijn.

Watch Dogs Legion

Een derde RPG game die ontzettend gaaf is, is Watch Dogs Legion. In dit spel ben jij de laatste hoop voor de DedSec groep. Vorm je verzetsgroep, wek DedSec weer tot leven en win Londen terug. Deze game is anders dan andere RPG games omdat er hier gebruik wordt gemaakt van meerdere hoofdrolspelers. Doorheen het spel is het de bedoeling dat je in de huid kruipt van de mensen die je rekruteert voor het verzet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.