Disney pakt natuurlijk altijd groots uit, maar op Disney Plus Day toch nog wel een beetje extra. 12 november was het weer zover en is er lekker veel nieuws te melden, al blijft het ook bij heel veel teasers.

Disney+ Originals
Laten we eens beginnen met een hele reeks nieuwe Disney+ Originals. Van series tot films hebben we weer genoeg om naar uit te kijken.

The Beatles: Get Back is een driedelige serie van Peter Jackson (The Lord of the Rings) en neemt de kijker mee in de wereld van The Beatles. In een eerste clip zien we de opnames van I’ve Got a Feeling en het geeft een heerlijk gevoel. Het eerste deel is vanaf 25 november te bekijken.
The Making of Happier Than Ever
is een kijkje achter de schermen bij de gelijknamige concertbeleving die eerder dit jaar al naar Disney+ kwam. Dit is natuurlijk heerlijk voor alle Billie Eilish fans. The Making of staat nu op Disney+.
Het zou toch eens tijd worden! Baymax! krijgt een eigen serie waarin hij heerlijk heen en weer waggelt en behulpzaam probeert te zijn voor de maatschappij en ondertussen zijn beste gezondheidstips deelt. Baymax! is vanaf de zomer van 2022 te bewonderen.
In The Ice Age Adventures of Buck Wild draait het allemaal om de twee bekende buidelratten Crash en Eddie en hun avonturen met Buck Wild, een wezel met een ooglapje. Alle drie kun je ze kennen van eerdere Ice Age films. Deze nieuwe film in de Ice Age reeks is vanaf 28 januari te zien op Disney+.
The Proud Family: Louder and Prouder
is een nieuwe animatieserie over een knotsgek gezin die eigenlijk dezelfde dingen doormaken als ieder ander gezin, alleen bij hen is het misschien net wat maffer. Vanaf 22 februari kun je met ze meegenieten.
Willow
is een echte klassieker en krijgt tot grote vreugd van een enorme fanbase een serie op Disney+. De serie is nog volop in ontwikkeling, maar de cast is inmiddels bekend en natuurlijk doet held Warwick Davis ook mee als Willow.
Intertwined (Entrelazados
) gaat over Allegra die ervan droomt om zich bij een theatergezelschap aan te sluiten, maar haar moeder ziet dat helemaal niet zitten. Gelukkig vindt Allegra een magische armband waarin ze door de tijd kan reizen om de mening van haar moeder te beïnvloeden. Intertwined is vanaf nu te streamen op Disney+.
Sneakerella
is eigenlijk de moderne Cinderella (Assepoester) en vertelt het verhaal over een jongen die prachtige sneakers kan ontwerpen en er eentje besluit te ontwerpen voor een beroemdheid. Dit ontwerp wordt natuurlijk uitgedeeld op een groot feest (het bal) en vanaf daar lijkt het nog een verrassing te zijn wat er gaat gebeuren. Sneakerella is vanaf 18 februari te zien.

National Geographic
Natuurlijk brengt National Geographic ook weer prachtige beelden naar Disney+.
In Welcome to Earth gaat Will Smith op zoek naar de mooiste plekken de wereld om onze prachtige aarde te laten zien vanuit een ander perspectief. Het lijkt een serie te worden met prachtige beelden en hij is vanaf 8 december te zien op Disney+.
Limitless With Chris Hemsworth neemt een wat meer gevaarlijke route. Zoals de titel al doet vermoeden gaat Chris Hemsworth op zoek naar manieren om langer en sterker te leven. Hij stort zich in de vele verschillende manieren en overtuigingen van over de hele wereld. Deze serie komt in 2022 naar Disney+.
America the Beautiful, the titel zegt het eigenlijk al. Deze nieuwe serie zal je laten kennismaken met de mooiste plekken in America. De mooiste natuurgebieden met flora en fauna komen vanaf 2022 naar je televisiescherm.

Disney
Jungle Cruise is natuurlijk al een tijdje uit, maar is nu ook lekker te streamen op Disney+. Dus pak lekker een bak popcorn en geniet van deze heerlijk overdreven maar zeer vermakelijke film.
Cheaper by the Dozen is ook een redelijke klassieker inmiddels, maar er is nog weinig over deze nieuwe versie bekend. Alleen dat het plot redelijk hetzelfde lijkt (een vader met twaalf kinderen) en dat de film in maart 2022 naar Disney+ komt. We zullen zien!
Disenchanted is het vervolg op Enchanted (2007) en speelt zich tien jaar na de gebeurtenissen van Enchanted af. Amy Adams, James Marsden en Patrick Dempsy schitteren weer in de hoofdrollen. Disenchanted is vanaf het najaar 2022 te streamen op Disney+.
Diary of a Wimpy Kid en Diary of a Wimpy Kid: Roderick Rules zijn een nieuwe film en serie gebaseerd op de zeer populaire kinderboeken. De film is vanaf 3 december al te zien op Disney+ en de serie volgt (helaas nog zonder datum).
Dan is er Chip ‘n Dale: Rescue Rangers, de bekende animatieserie van Knabbel en Babbel krijgt een verfilming met Andy Samberg en John Mulany als de stemmen van Chip en Dale. De film is te streamen vanaf voorjaar 2022.
Better Nate than Ever gaat over Nate die super graag een grote broadway ster wil worden, maar al weinig succes heeft om een rol in het schooltheater te bemachtigen. Rueby Wood zal de rol van Nate gaan vertrolken en ook zullen we Lisa Kudrow voorbij zien komen.
Hocus Pocus 2 is natuurlijk een vervolg op de eerste Hocus Pocus uit 1993 en ook in deel 2 zien we Sarah Jessica Parker, Bette Midler en Kathy Najimy zien als Sarah, Winifred en Mary. We moeten echter nog wel eventjes wachten, najaar 2022 is het pas zover.
Pinocchio is de live-action verfilming van de alom bekende Disney klassieker. Ze hebben er weer grootse sterren voor weten te strikken, namelijk Tom Hanks als Gepetto, Luke Evans als The Coachman, Joseph Gordon-Levitt als Jiminy Cricket en Benjamin Evan Ainsworth die je misschien kent van The Haunting of Bly Manor. Verder zijn er nog geen beelden en moeten we nog even een jaartje wachten. Najaar 2022 zou de film naar Disney+ moeten komen.
High School the Musical The Series krijgt een derde seizoen en is in 2022 te streamen op Disney+. Er is nog geen plot bekend, maar ik neem aan dat het een vervolg is op het tweede seizoen.
The Spiderwick Chronicles is een bekende en geliefde boekenreeks die al eens verfilmd is, maar nu een live-action serie krijgt. Er is nog helemaal niets bekend, ook geen datum. Geduld is dus een schone zaak en wellicht kun je in de tussentijd de boeken lezen.
In The Simpsons Plusaversary lijkt Springfield geteisterd door allerlei Disney personages die er niet thuis horen. Zo zien we in de trailer twee van de zeven dwergen, BB-8 en Elsa in het café staan.

Pixar
In Cars on the Road volgen we straks oude vrienden Lightning McQueen en Mater in hun nieuwe avonturen. Met zoals vanouds weer de stemmen van Owen Wilson en Larry the Cable Guy.
Win or Lose is een nieuwe animatieserie die je meeneemt in de wereld van sport vanuit verschillende perspectieven. Het winnende team, het verliezende kind, de ouders op de tribune, de coach. Klinkt goed, maar gezien er alleen nog maar wat concept-art is, is het wel logisch dat we deze serie pas in het najaar van 2023 kunnen verwachten.
Zootopia+ is een nieuwe serie die de kijken weer meeneemt naar Zootopia, je weet wel, met al die dieren! Gezien de promo-afbeelding zullen het korte verhalen zijn over verschillende bewoners van Zootopia. Zootopia+ komt in 2022 naar Disney+.
Tiana vertelt het verhaal van prinses Tiana (The Frog Princess) onderweg naar een nieuw avontuur. Helaas is er alleen nog maar concept-art en duurt ook dit nog wel tot 2023.

Marvel
Marvel heeft vooral een heleboel dingen nogmaals aangekondigd en er is maar weinig wat ook echt een datum heeft gekregen. Wel zijn een aantal films uit de MCU nu in IMAX formaat te kijken en dat is wel vet.
X-Men ’97, een vervolg op de oude animatieserie uit 1992, is lang verwacht en moet ook nog even op gewacht worden. Het vervolg zal in 2023 op Disney+ te zien zijn.
Ms. Marvel heeft als enige nog te verwachten serie een richtdatum gekregen, zomer 2022. Moon Knight, She-Hulk, Echo, Spider-Man Freshman Year, I Am Groot, Ironheart, Agatha: House of Harkness, Marvel Zombies en Secret Invasion hebben allemaal een mooi logo laten zien, maar verder staat er bij alles coming soon. Gewoon maar geduldig afwachten dus. Marvel Studios’ What If…? Seizoen 2 komt er ook aan, maar ook daarvan nog geen duidelijkheid van een datum.

Star Wars
Under the Helmet: The Legacy of Boba Fett is een kijkje achter de schermen of onder de helm van de nieuwe serie The Book of Boba Fett die vanaf 29 december te zien is. Under the Helmet is inmiddels te zien op Disney+.
Tot slot dan nog Obi-Wan Kenobi, de serie waar tijdens Disney+ Day veel om gevraagd werd. Helaas is er alleen een hele korte feature met Ewan McGregor, waarin hij kort vertelt hoe leuk het gaat worden. Maar dat snappen we zelf ook wel natuurlijk. 2022 wordt het jaar van Obi-Wan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.