Ontwikkelaar Ubisoft heeft de gratis nieuwe battle royale-shooter Tom Clancy’s Ghost Recon Frontline aangekondigd. Deze onthulling werd gedaan tijdens een speciale livestream dat gewijd werd aan de inmiddels 20e verjaardag van Ghost Recon. Hoewel er nog geen specifieke releasedatum bekend is gemaakt, kunnen geïnteresseerde spelers zich wel aanmelden voor de bètatest.

Ghost Recon Frontline zou variatie moeten bieden op de battle royale-gameplay die we inmiddels gewend zijn uit bijvoorbeeld Fortnite, Warzone en Apex Legends. Meer dan honderd spelers worden in Ghost Recon Frontline opgedeeld in teams van drie om vervolgens intel te verzamelen. De verschillende teams kunnen elkaar dwarsbomen en elkaars intel stelen. Het doel is natuurlijk om met jouw team levend het veld te verlaten, met de intel in jouw bezit. Spelers kunnen echter ook de benodigde extractie-helikopter stelen, om met de intel er vandoor te gaan. Er zijn dus verschillende manieren om het spel te winnen, terwijl in de meeste battle royale-games het vereiste is om als laatste in leven te blijven.

Teams bestaan hierbij uit verschillende zogenaamde Contractors, met ieder hun eigen specialiteiten, wapens en gadgets. Daarnaast is er ook een geavanceerd klassensysteem, dat voor uitgebreide tactische mogelijkheden moet zorgen:

  • Assault Class biedt veel voordelen in gevechten op korte afstand en bij algemene vaardigheidsmanoeuvres.
  • Support Class biedt voordelen in de vorm van superieure bescherming met versterkingsmogelijkheden.
  • Scout Class kan het gebied gemakkelijk verkennen voor de squad en vijanden op afstand onthullen en lastigvallen.

Naast de battle royale-modus, zal Ghost Recon Frontline ook andere spelmodi bevatten. In de spelmodus Control Mode strijden twee teams van negen spelers voor de controle van bepaalde gebieden.

Aangezien de game nog in ontwikkeling is, is een precieze releasedatum nog niet bekend gemaakt. Wel moet de game uiteindelijk uitgebracht worden op PC, Xbox Series X | S, Xbox One, PlayStation 5, PlayStation 4, Google Stadia en Amazon Luna. Er is daarnaast sprake van cross-platform-play, waardoor je spelers van andere platforms tegen kunt komen.

Spelers kunnen zich hier inschrijven voor de bètatest, die enkel op PC gehouden zal worden. De test loopt van 14 tot en met 21 oktober.

Bekijk hier de onthullingstrailer voor Tom Clancy’s Ghost Recon Frontline:

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.