Het ziet er naar uit dat er steeds meer PlayStation Exclusive titels naar PC worden geport. Zo eerst al titels als Death Stranding, Days Gone en Horizon Zero Dawn, maar nu zullen PC-spelers ook kennis kunnen gaan maken met de Griekse gespierde held Kratos. God of War zal namelijk op 14 januari 2022 ook op PC worden uitgebracht.

De release werd aangekondigd door Grace Orlady (Sr. Community Manager) via een blogpost van PlayStation. Heel het team van Santa Monica Studio is dankbaar voor alle steun en passie die fans voor de God of War-franchise hebben. Er zijn vanaf augustus dit jaar wel zo’n 19,5 miljoen exemplaren van God of War verkocht voor de PlayStation en het team kijkt er naar uit om deze ervaring te delen met een hele nieuwe groep spelers op PC.

De PC-versie van God of War zal op een 4k-resolutie te spelen zijn, met ontgrendelde framerates. Daarnaast heeft deze versie een groot aantal grafische pre-sets en opties, zodat spelers de visuele ervaring kunnen finetunen. Denk hierbij aan schaduwen in hogere resoluties, verbeterde reflecties van de ruimte op het scherm en verbeteringen in de ambient occlusion met GTAO en SSDO. De PC-versie heeft verder ook volledige integratie met Nvidia Deep Learning Super Sampling (DLSS) en maakt gebruik van Nvidia Reflex low latency technologie, wat zorgt voor een soepelere speelervaring waardoor spelers sneller kunnen reageren.

Spelers zullen ook de besturing geheel kunnen aanpassen op toetsenbord en muis, maar er zullen ook diverse controllers worden ondersteund, waaronder de DualShock 4 en DualSense.

God of War is een actie-avonturen game dat ontwikkeld is door Santa Monica Studio en in 2018 uitgekomen is. Het is inmiddels de achtste game in de franchise, maar in plaats van zich te richten op Griekse mythologie zet God of War een stap in de Noordse mythologie. Na de dood van de vrouw van Kratos, reist hij met zijn zoon Atreus af naar de hoogste piek van de negen rijken, om daar haar as uit te strooien. Onderweg komen zij uiteraard allerlei obstakels tegen, alsook verschillende monsters uit de Noordse mythologie.

Spelers die de game alvast willen reserveren zijn bij Steam en de Epic Games Store aan het goede adres.

Bekijk hier de aankondigingstrailer voor de PC-versie van God of War:

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.