Als fan van Blizzard games was ik wel nieuwsgierig naar de nieuwe game Diablo II Resurrected, nou ja nieuw, een oude game in een nieuw jasje. Ik begon zelf met spelen bij Diablo III dus had geen idee wat ik van deze game kon verwachten.

Bèta

Via het kijken van een stream kreeg ik toegang tot de bèta versie. Je kon bepaalde classes uitproberen en tot level 20 de game spelen. Ik ging de game blanco in dus. En speelde de bèta met een echte Diablo II fan. Het is allemaal even zoeken hoe het werkt. Maar wat ik begreep is dat de game hetzelfde is als de oude game. De makers hebben een aantal nieuwe opties toegevoegd zoals betere graphics en geluid, is de stash veranderd, is er een battlenet functie, en een aantal quality of life feauteres zodat je bijvoorbeeld automatisch goud opraapt.

Game

Via een knop kun je zien hoe de game er voorheen uitzag en hoe deze er nu uitziet. Als je het mij vraagt toch een verschil van dag en nacht. Hij ziet er stukken beter uit. Zelf ben ik wel benieuwd naar de hele game. Voor nu kan ik je vertellen dat de bèta goed liet zien wat je ervan kan verwachten. Soms nog wel een beetje zoeken waar alles zit. Diablo III is wat makkelijker voor casual spelers.

Tot nu toe een behoorlijke voorruitgang met een aantal positieve verbeteringen. Iets minder klikken door het goud wat je automatisch opraapt en dat je meer stash ruimte hebt. Voor gamers met minder tijd geen vervelende optie.

Ten opzichte van vroeger is er aan de classes niets veranderd, zo kun je kiezen uit de Assassin, necromancer, Barbarian, Paladin, Sorcerress en Druid. Je verliest tijdens het spelen je progressie niet, je verliest het karakter dat je geleveld hebt. Voorheen werd na 90 dagen een character niet spelen je character gedelete. Je kunt je game overnemen op een andere console, je kunt je karakter wat je op de PC speelt ook op de PlayStation verder spelen.

Ladder seizoenen zullen ten opzichte van de eerdere game sneller achtereen volgen. Een nieuw seizoen begin je opnieuw. In het oude spel kon je bijvoorbeeld bepaalde items maken wat alleen kan in de ladder. Ga je niet over in de nieuwe ladder dan kun je deze items gewoon blijven maken.

De user interface van de game is uitgebreider, je kunt gemakkelijker min-maxen met je talentpoints, je kunt gemakkelijker je builds en je stats uitrekenen. Normaal moest je alles met een rekenmachine uitrekenen en opschrijven. Dit hoeft nu niet meer het is in de game gemakkelijker te zien.

Het overzetten van spullen is in deze game makkelijker dan voorheen, je kunt gemakkelijker spullen over te zetten naar je nieuwe characters. Je bent niet meer afhankelijk van je vrienden om de spullen over te zetten. Dit gaat nu via je shared stash doen. Het mulen wat voor oude spelers een bekend iets is. Je gaf spullen over via een andere speler naar je nieuwe character of bankcharacter.  

Meerdere platformen

De game is niet alleen op de pc te spelen ook op de consoles is dit mogelijk of op de pc met controller support. De game komt uit op de PC, Xbox one, PlayStation 4 , PlayStation 5 en de Nintendo Switch.

Wat ik er tot nu toe van vind

Ik ben zelf wel heel benieuwd naar de volledige game, in de bèta kon je natuurlijk alleen maar een bepaald aantal acts spelen. En ik heb de game gespeeld met een groot Diablo fan die de weg kent. Wat wel handig is als je de game niet kent.

Wat mij wel juist wel aanspreekt dat je de game samen kunt spelen met andere maar ook goed alleen kunt spelen. Gelijk geleerd dat je het beste eigen games aan kan maken zodat niet iedereen je loot kan stelen.

Spelers moeten nog even geduld hebben want het duurt nog tot de 23e dat de game uitkomt. Ga jij hem spelen?

Bron screenshots: Blizzard

About Witchy

Mama van dochters Tessa en Ize. Werkzaam als doktersassistente en gamed al jaren. Favoriete console is de PlayStation 4 en Nintendo Switch. Het liefste speelt ze games op de laptop games zoals World of Warcraft, Two Point Hospital en de Sims 4 .

View all posts by Witchy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.