Soms wil je gewoon niet teveel nadenken en lekker op knopjes rammen toch? Maar, een beetje tactisch nadenken is ook wel fijn. Dan is een tower defense of brawl game perfect, maar welke moet je dan kiezen? Eentje waarin je zielige pups moet redden die zich vervolgens aansluiten bij je team? O yeah!

The Last Friend speelt zich af in een dystopische wereld waarin honden opgesloten zitten in veel te kleine kooien. Dat kan natuurlijk niet, dus daar ben jij voor! Tijdens je reis bevrijd je verschillende honden die zich aansluiten bij jouw roedel en samen met jou vechten tegen alle vervelende mensen in deze dystopische wereld. Mazzel dat deze honden superkrachten hebben en ze ook nog eens te upgraden zijn!

De combinatie van arcade, tower defense en brawl zou wel eens een hele mooie kunnen zijn voor deze setting. De stijl en uitstraling van de game is in ieder geval heel herkenbaar als arcade game. Het scherm is lekker druk, waardoor je direct het brawl gevoel krijgt en de tower defense zie je in de trailer vooral terug komen in de achterste linie. In gevechten kun je combo’s bouwen en speciale moves gebruiken om de bad guys te verslaan. Er zijn tientallen honden te redden en meer dan 50 levels die je keer op keer weer kunt spelen om de beloningen op te strijken. O, en je kunt de honden ook aaien.

Goed om te weten is dat er nu op Steam en Epic een demo beschikbaar is, zodat je de proloog van de game vast kunt uitproberen. Ik vind de demo in ieder geval erg tof, dus kom maar op met de volledige game! De demo is nu te downloaden bij Steam en Epic. De volledige game komt 30 september naar dezelfde twee platforms. Er komt ook een release voor Nintendo Switch, maar daar is nog geen datum voor helaas.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.