Er is gewoon nu alweer een nieuwe DLC aangekondigd voor Planet Zoo! Ik kon het eigenlijk ook niet geloven, want voor mijn gevoel is de Zuidoost Azië pakket er nog maar net. Toch staan we hier en maken we ons klaar voor de Afrikapakket.

In deze nieuwe DLC krijgen we vijf nieuwe diersoorten die Afrika als leefgebied hebben, te beginnen met het stokstaartje. Jawel mensen, het stokstaartje!!! O hier word ik toch zo blij van. Deze kleine rakkers steken graag hun koppies boven het zand om zo de boel goed in de gaten te kunnen houden. Maar dat ze hun koppies boven het zand steken, betekent dat ze moeten graven en dat is een nieuwe gedraging in Planet Zoo. Wellicht dat deze ook in update 1.6 zit, daarover straks meer. Van het stokstaartje kregen we al wat te zien. 

Dan is er ook de fennek, een woestijnvos met prachtige, grote oren. Ook zij graven en doen dit zo snel dat met hun gecamoufleerde vacht bijna in een oogwenk lijken te verdwijnen. Gaan we dit ook in de Zoo terugzien? Een diersoort die niet graaft is de zuidelijke witte neushoorn, ook wel bekend als breedlipneushoorn. Deze Afrikaanse gigant is werkelijk een prachtige verschijning en ik ben dan ook heel benieuwd of je goed het verschil met de Indische neushoorn kunt zien in de game. 

Als laatste verblijfsdier de zwartvoetpinguïn. Deze vriend is natuurlijk familie van de koningspinguïn, welke ook een echte spelersfavoriet is. Laten we hopen dat deze familieleden net zo gezellig zijn in hun warme verblijf. De zwartvoetpinguïn is immers geen liefhebber van het koude, maar het warme en droge klimaat. Ze leven voornamelijk langs de Zuid-Afrikaanse en Namibische kust, dus zorg maar voor een waterrijk verblijf. 

Dan hebben we natuurlijk nog een vivariumdier en dat is dit keer de heilige pillenkever. Deze mestkever is van het geslacht Scarabeus en staat dus ook wel bekend als Scarabee. De Scarabee werd gezien als symbool van de wederopstanding en dankt daaraan zijn naam. 

Dit keer betreft het geen pakket met voornamelijk nieuwe dieren, maar krijgen we ook weer veel nieuw decoratiemateriaal. Meer dan 180 nieuwe items moeten de spelers de mogelijkheid geven om hun dierentuin een Afrikaans thema te geven. De items zijn allemaal geinspireerd door Noord Afrika en bevatten mozaïek en felle kleuren die je ook op een  bazaar in Noord Afrika tegen zou kunnen komen. Hier speelt dan ook het nieuwe getimede scenario zich af. Het droogste en heetste gebied tot nu toe omtoveren tot een prachtige dierentuin zou nog wel eens een uitdaging kunnen zijn. 

Tot slot nog even wat over de nieuwe grote update 1.6 die voor alle spelers op 22 juni beschikbaar is. Er zal een nieuw getimede scenario zijn waarin spelers op een andere manier tegen de klok moeten racen. Spelers nemen een reservaat over en krijgen gaandeweg steeds meer dieren die gered worden uit Guatemala die ze onder moeten brengen. Je kunt geen diersoorten kopen en je zult je dus moeten concentreren op het welzijn van de geredde dieren. 

Ijsberen, grizzlyberen, Formosaanse zwarte beren en Maleise beren kunnen nu niet alleen maar op het oppervlakte spelen en peddelen. Ze zullen nu dieper kunnen duiken voor nog meer realistisch gedrag van deze beren. Mocht je deze beren, maar ook al je andere dieren willen volgen in hun verblijf, dan komt Planet Zoo je tegemoet! Vanaf dan kun je namelijk webcams in het verblijf plaatsen, zodat je (net als bij de beveiligingscamera’s) kunt wisselen tussen camera’s en je dieren in gaten kunt houden. Ook aan de nachtdieren is gedacht, want ze zijn te upgraden met nachtzicht. Overigens geven deze webcams ook een kleine marketing boost. 

In de sandbox hebben ze een aantal standaard instellingen veranderd, zodat de speler/bouwer minder tijd hoeft te besteden aan het uitschakelen van stress bij dieren, gevechten etc. Ook onder andere watervervuiling en ontsnappende dieren staan uit. Om nog even bij het bouwen te blijven; je kunt straks panoramapunten voor je bezoekers realiseren. Je plaatst een panoramapunt en koppelt deze aan een gebouw of verblijf zodat de bezoekers weten waar ze naar moeten kijken. Dit zou moeten helpen om de drukte in je dierentuinen beter te verdelen. 

Daarnaast zijn er nog heel wat extra kwaliteitsverbeteringen om het spelen nog leuker en beter te maken zoals de ruimtevereisten van ijsberen die zijn aangepast en de mogelijkheid om op meer dan één optie te gelijk te filteren. Dat en nog veel meer komen naar je dierentuin vanaf 22 juni. Voor meer informatie over deze update, check je hier het nieuwsbericht.

Ook het nieuwe Afrikapakket zal vanaf 22 juni beschikbaar zijn via Steam voor €9.99. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.