De autodidact solo game designer, Erik Rempen, heeft de game Kainga: Seeds of Civilization aangekondigd, een roguelite village builder waar jouw keuzes bepalen hoe jouw volk zal overleven. Deze mei start de Kickstarter campaign voor deze game en in de herfst vindt er een Steam Early Access plaats.

Kainga: Seeds of Civilization is een roguelite village-builder in een wereld vol mysterie en verrassingen. Je neemt de rol van bouwer en leider van het dorp aan. Je moet je aanpassen aan de veranderende omgeving en de juiste keuzes maken om jouw volk te laten groeien en bloeien. Jij maakt de beslissingen en deelt de orders uit. Een bewoner meer of minder is niet zo erg, maar faal jij als leider dan is alles verloren. Je bewoners zijn zwak en jij moet ze als hun leider beschermen ten alle tijde.

Het bouwen van een dorp is vrij makkelijk, het overleven is veel lastiger. Er komen verschillende dreigingen richting jouw bevolking; stormen, omgevingen, dieren maar ook andere stammen. Kainga: Seeds of Civilization is erop gefocust om korte uitdagingen te spelen van 30 tot 1 uur per uitdaging. Iedere nieuwe uitdaging is een geheel nieuwe ervaring op een nieuwe locatie waarbij jij als speler nog steeds vooruitgang kan boeken tussen de uitdagingen door.

“All my life I’ve been fascinated with ancient cultures from across the globe and I’ve always been interested to learn what makes them unique.” aldus Erik Rempen, solo developer of Kainga. “ I’ve traveled to over 60 countries around the world and everywhere I go, the variety and complexity of local culture and history never ceases to amaze me. I’ve always wanted to play a city-builder game that allowed for deep cultural variability and after waiting far too long, I decided to make it myself! I’ve spent the past few years getting to this point and I’m excited to finally share this dream so we can start dreaming together”.

Wil jij deze game via de Kickstarter campaign steunen klik dan op deze link deze start op 18 mei 2021. Kainga: Seeds of Civilization zal in de herfst op Steam verschijnen via de Steam Early Acces.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.