Schepen, je hebt ze in alle soorten en maten en allen zijn ze verantwoordelijk voor het vrachtverkeer over water. Immers kunnen schepen een hoop meer vervoeren dan een vrachtwagen alleen doen ze er wel een tikkeltje langer over. In 2022 kun je aan de slag met het runnen van je eigen zee-expeditie in Ships 2022. We vertellen je er meer over.

Strategie en simulatie komen samen in Ships 2022. De game zal verschijnen op zowel de PC als op diverse consoles. Manage je eigen haven en zet koers op diverse zee-expedities. In Ships 2017 heb je al kunnen proeven van hoe het er op zee en in de havens aan toe gaat, maar deze nieuwe versie wordt natuurlijk flink geüpgrade.

Bekijk hier de trailer:

In de eerste plaats gaat er om je eigen havencomplex te bouwen met daarachter een strategie. Kranen dienen op de juiste plek gezet te worden, er dient voldoende ruimte te zijn voor containers, maar ook dien je te patrouilleren voor het geval er dieven je kostbare goederen willen stelen. Daarnaast ga je op bijvoorbeeld een expeditie met een tanker of trek je er op uit met je reddingsboot om mensen in gevaar te helpen. Er zijn vele schepen om mee te spelen, waaronder containerschepen, tankers, cruiseschepen, ijsbrekers en zelfs reddingsboten. Een game waarin je absoluut heel wat uurtjes je ei kwijt kunt.

“Ports and ships constitute one of the key elements in the entire bloodstream of international trade. In Ships 2022, we want to bring players closer to this fascinating world. Managing the port complex, as well as individual units and employees, will be a refreshing challenge for fans of economic strategies. The ability to independently lead various sea expeditions will, in turn, be a great diversion, as there is no place for boredom here either – there’s something really special in sailing the seas and oceans” – aldus Tomasz Supeł.

De scheepsindustrie is een omvangrijke industrie die te maken hebben met vele omstandigheden, waaronder het weer. De makers proberen de industrie zo realistisch mogelijk neer te zetten. Heel fijn, want deze zeer belangrijke tak in onze dagelijkse maatschappij is onmisbaar, maar staat zo ver van menig mens af dat we ons er best eens in mogen verdiepen.

Nog even geduld om je eigen zee-expeditie op te kunnen starten, want de Ships 2022 verschijnt pas in 2022. De game gaat in premiere op de PC (zet hem alvast op je verlanglijst op Steam) en een console-release verschijnt later voor de PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S en Nintendo Switch.

© Games Box S.A.
© Ultimate Games S.A.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.