De release van Animal Crossing: New Horizons is inmiddels al meer dan een jaar geleden en ik moet eerlijk zeggen dat ik hem niet vaak meer aan zet. De nieuwigheid was er wel vanaf en het werd wat repetitief. Toch blijven games in dit genre me aanspreken, heerlijk rond keutelen en vooral niet teveel moeten. Hokko Life is ook zo’n game en staat al een tijdje op mijn Steam verlanglijstje en nu is er eindelijk een datum voor Early Access.

In Hokko Life trekt de speler zich even fijn terug in het relaxte dorp Hokko. Tot nu toe klinkt het natuurlijk al heel erg als Animal Crossing, maar wat in Hokko Life anders is, is dat er veel meer aan te passen is. Van het behang tot de kleur en grootte van de meubels, er is eigenlijk naar smaak te ontwerpen. Het zou mogelijk moeten zijn om vormen, kleuren, grootte en zelfs kleding naar smaak aan te passen en dat biedt natuurlijk heel veel ruimte voor creativiteit die in sommige games wel wat ontbreekt. Er is vaak veel keuze aan items, maar weinig mogelijkheden om het een andere kleur te geven (of je moet toevallig een andere kleur tegen komen). Dat spreekt me wel aan in deze game!

Spelers kunnen hun creaties ook gaan delen met spelers van over de hele wereld, zodat zij jouw stijl over kunnen nemen. De 3D-ontwerp tool zorgt ervoor dat je slim de mooiste creaties kunt maken. In onderstaande trailer krijg je hier vast een kleine preview van en het ziet er zeker simpel en bruikbaar uit. Mocht je toch liever ontspannen dan ontwerpen, dan kun je ook op zoek gaan naar de natuur in Hokko. Zo kun je vissen en dieren vangen, of plant je meer en mooier groen. Ook kun je kennis maken met de bewoners van Hokko die allerlei opdrachten voor je hebben waar je je dagen mee kunt vullen.

Hokko Life wordt ontwikkeld door Wonderscope Games uit Stockholm en dit zal hun eerste titel zijn. Best gewaagd natuurlijk om een bestaand en populair concept te gebruiken, maar als je de game op deze manier kunt onderscheiden van anderen is dat natuurlijk super tof. Ze werken samen met ontwikkelaar en uitgever team17 die je zult kennen van onder andere Worms, Moving Out en Overcooked!. Mocht je nu net zo enthousiast zijn geworden als ik, voeg Hokko Life dan nu toe aan je verlanglijstje en krijg een update als de game volgende maar in Early Access gaat op 2 juni! Daarnaast kun je updates ook volgen via Facebook, Twitter en Discord.