Heb je flink vaak Super Mario Bros. 35 gespeeld? Je kon gratis online spelen tegen 34 andere spelers en het ging er om door de levels heen te vliegen. Helaas is deze strijd niet meer te spelen, maar gelukkig laat Nintendo ons niet zitten en komt met een nieuwe strijd op de proppen: Pac-Man 99!

De klassieke game Pac-Man wordt in Pac-Man 99 gespeeld op 99 schermen tegelijk door 99 spelers. Het doel: last Pac-Man standing, oftewel het zo lang mogelijk volhouden met stipjes eten en alle andere 98 spelers te verslaan. Een battle-royale dus! De kracht? Iedere keer denk je nóg een potje om te kijken hoe hoog je ditmaal eindigt.

De trailer zie je hier:

Verslavend is het dus absoluut en dat het gratis is dat is absoluut mooi meegenomen. Hoe verslavend vond je het vroeger om Pac-Man te spelen? De arcade-game heeft in de 90’s op behoorlijk wat fans kunnen rekenen en nog steeds is een potje Pac-Mannen op zijn tijd best leuk. Denk nu niet dat het eenvoudig is tegen 98 andere spelers te spelen, want het is behoorlijk lastig om ze allemaal te verslaan. Let wel op: hoe langer je in leven blijft hoe sneller de game wordt. Uiteraard kun je de andere spelers behoorlijk dwarszitten, wanneer je voldoende spoken hebt verorberd stuur je een Jammer-Pac-Man naar andere spelers en wordt hun spel vertraagd. Andersom kunnen ze jou ook natuurlijk dwars gaan zitten wanneer je net lekker op dreef bent.

Pac-Man 99 is gratis te spelen, echter heb je er wel een Nintendo Switch Online abonnementje voor nodig. Een lidmaatschap van 12 maanden kost je €19,99 en wanneer je liever een kortere periode van 3 maanden hebt kost het je €7,99.

Laat ons vooral even weten wat jouw topscore is geworden, oftewel op welke positie ben jij geëindigd in de battle?

© PAC-MAN™ 99 & ©BANDAI NAMCO Entertainment Inc.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.