Als je op zoek bent naar een prachtige en kleurrijke puzzelgame, zoek dan niet verder! Chicory: A Colorful Tale komt er nu echt bijna aan.

In Chicory: A Colorful Tale neem je de rol aan van een hondje met een zeer krachtige penseel, deze zorgt namelijk voor kleur in de wereld en laat die kleur nu net nodig zijn om vele puzzels op te lossen, vrienden te helpen en de wereld mooier te maken. Chicory, meester artiest en eigenaar van het penseel is vermist en met haar alle kleur in Picnic Province. Het hondje besluit het penseel even van haar over te nemen in de hoop haar terug te vinden en de wereld weer te herstellen. Zoals je in onderstaande trailer kunt zien maakt het penseel de weg vrij door baantjes te schilderen, knoppen te onthullen, alles weer van een lik verf te voorzien en nog veel meer. En als je er even een keer niet uit komt of de moed zakt je in de schoenen, dan kun je naar een telefooncel lopen en je ouders bellen voor advies en bemoedigende woorden, hoe lief is dat?

Chicory: A Colorful Tale heeft een zeer ervaren en talentvol team. Greg Lobanov is regisseur, schrijver, programmeur en designer en is bekend van zijn werk aan onder andere Wandersong. Lena Raine is componist en verzorgt dus de soundtrack zoals ze dat ook voor Celeste en Guild Wars 2 heeft gedaan. Em Halberstadt heeft eerder gewerkt aan Untitled Goose Game, Wandersong en Night in the Woods als Sound Designer. Alexis Dean-Jones is character artist en animeerder en heeft met Chicory: A Colorful Tale haar eerste game project binnen. Eerder werkte ze aan storyboards voor Slap Happy Cartoons in Canada en deed freelance werk. Tot slot is er nog Madeline Berger en zij is environment artist, dat houdt in dat ze de locaties waarin de game zicht afspeelt verzorgt. De game wordt uitgegeven door Finji, die ook Night in the Woods en TUNIC hebben uitgegeven. 

In de game ga je dus puzzelen met een kwast, maar houdt de game dan nog meer in? De kwast krijgt in ieder geval steeds meer krachten (of je leert steeds meer krahten kennen), zodat je ook bij de moeilijk bereikbare plekken kunt komen. Je kunt allerlei dingen verzamelen zoals kleding, planten en meubels en kun je ook co-op verven! De game zou meer dan tien uur aan gameplay moeten bevatten en heeft meer dan 100 personages waarmee je kennis zult maken.

Er is nog geen exacte datum bekend gemaakt, maar als we social media mogen geloven komt het er echt heel snel aan. Kom maar op dan! Ik ben echt gek op de stijl van deze game en ben echt enorm gecharmeerd. Deze game staat al zo lang op mijn Steam verlanglijstje dat het nu de hoogste tijd is om het aan mijn collectie toe te voegen.  Chicory: A Colorful Tale komt zeer snel (verwachting is eind lente of begin zomer) naar Playstation 4, Playstation 5 en Steam. Voor meer informatie over de game kijk je op de officiële website, of volg je Finji via Instagram, Twitter en Discord

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.