Er gaan al langer discussies (hoewel discussies, in feite is het gewoon zo), dat boekverfilmingen teleurstellend zijn en dat de film dus vaak een grote domper is. Iedere boeken- en filmfanaat kent vast wel een voorbeeld voor zichzelf; je was helemaal verknocht aan het boek en uiteindelijk ging je de film kijken en liep het op een grote teleurstelling uit. Vandaag de dag worden vele boeken verfilmd of een serie van gemaakt. Welke boekverfilmingen zijn nu het meest teleurstelling, Onbuy.com heeft het onderzocht.

Twilight, Harry Potter, Fifty Shades, Bridgerton, Pretty Little Liars. Allen films en series gebaseerd op een boek. Tijdens het lezen van het boek werd je volledig meegezogen in het verhaal en sloeg je eigen fantasie op hol. Heerlijk! Vervolgens werd je enthousiast vanwege een film- of serie gebaseerd op het boek en regelmatig druip je teleurgesteld af. Hoe konden ze?! Tegenwoordig is het enorm populair om boeken te verfilmen of verserie-en, maar welke verfilmingen van boeken waren nu echt uitermate teleurstellend? Onbuy.com heeft het onderzocht en een Top 10 samengesteld van de grootse dompers.

Voor het onderzoek is Onbuy.com de boeken ingedoken en hebben ze de reviews van de best-verkochte boeken op Goodreads gecombineerd met IMDB en daar de conclusies uit getrokken welke boeken op het witte doek volledig faalden. Komt de Top 10:

1. Op de absolute nummer 1 staat…. tromgeroffel (of juist niet!) Fifty Shades of Grey! De eer voor slechtste boekverfilming komt ten slechte aan de film met Dakota Johnson en Jamie Dornan in de hoofdrol. Het boek was 44% slechter dan het boek.
2. The Hunger Games – Mockingjay – Part 2 verovert de tweede plek. Hoewel de eerdere boeken nog wel tot hun recht kwamen op het witte doek viel de laatste film bij maar liefst 19% van de boekenfans in slechte aarde.
3. The Girl on the Train met 17% slechtere reviews dan het boek, deelt de bronzen plek met Harry Potter and the Deathly Hallows.
4. The Da Vinci Code met 15% (blijf gewoon van Dan Brown-boeken af!
5. Me Before You (2016) en The Book Thief (2013) – 13%
6. The Lovely Bones (2009) en The Kite Runner (2007) – 12%
7. The Help (2011) – 10%
8. The Fault in Our Stars (2014) – 8%
9. The Girl with the Dragon Tattoo – 6%
10. Gone Girl – 1%

Persoonlijk had ik Twilight ook nog in het rijtje verwacht, maar daar is menig boekenliefhebber het blijkbaar niet mee eens.
Wat vind jij? Is het boek altijd beter dan de film?

© Onbuy.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.