Schrijf ik woensdag nog dat er wellicht een DLC aankomt samen met de nieuwe update op 30 maart, komt er donderdag al een aankondiging! En wat voor één! Zoals verwacht een pakket met dieren uit Zuidoost Azië en het zijn er niet vijf, maar acht nieuwe diersoorten!

Een wens van vele spelers van Planet Zoo komt daarmee uit, een pakket die zich focust op nieuwe diersoorten. We hebben van zo onderhand alle werelddelen wel een thema, maar dan moet je wel dieren hebben om hier aan toe te voegen. Met deze DLC krijg je er acht nieuwe diersoorten bij, te beginnen met de Nevelpanter. De Nevelpanter is een boomklimmer en zit graag in zijn eentje hoog in de bomen over zijn terrein uit te kijken. Deze behendige katachtige wil dus graag klimbomen en andere klimbare objecten. Deze kwetsbare diersoort verdient een mooie plek in het dierenpark om zijn populatie aan te laten sterken. Een andere katachtige in dit pakket is de Binturon, ook wel bekend als de Boommarter. Dit groezelige schatje begeeft zich ook graag in de bomen en grijpt met zijn staart graag de vruchten uit de boom. Als omnivoor zullen ze wellicht verschillende voedselbronnen willen hebben in het verblijf.

Dan gaan we nu naar de Maleise beer (of honingbeer), ook een klimmer! De Maleise beer leeft graag met andere diersoorten samen en klimt net als de Nevelpanter graag in bomen. Daarnaast willen ze ook graag wat water om in te zwemmen, maar vergis je niet, ze willen vooral veel klimruimte! Naast deze knuffelbeer kun je ook ruimte gaan maken voor de Indische tapir. De zwart witte knapperd zoekt graag met zijn lange snuit naar planten en vruchten om op te peuzelen. Wellicht kunnen ze dan ook goed samen gaan met de Maleise beer? Kunnen ze mooi samen op zoek. Misschien dat de Neusaap zich ook bij hen in het verblijf mag voegen. De neusaap mag namelijk net als zijn berenvriend graag zwemmen! De eerste zwemmende primaat van de game verdient dan ook wel een gezellige plek tussen zijn vrienden.

Naast twee katachtigen krijgen we er ook een nieuwe hondachtige, namelijk de Ussuri dhole. De Ussuri dhole is de grootste Dhole soort en leeft voornamelijk in India. Ik verwacht dat hij net als andere hondachtigen graag in een groep leeft, dus dat je een mooi ruimtelijk verblijf voor ze nodig hebt. Met zijn prachtige roestkleurige vacht zal hij graag schitteren in je dierenpark. Als laatste diersoort voor een verblijf hebben we de Babiroessa. Dit hertzwijn leeft op Sulawesi in Indonesië en de naam van het dier is dan ook een samenstelling van de Indonesische woorden babi (varken) en rusa (hert). De mannetjes hebben lange slagtanden, de jongen en vrouwtjes hebben deze nog niet. Lijkt me ook tof om het verschil dan in de game te zien. Misschien dat ook zij goed kunnen samenleven met de Maleise beer en Indische tapir?

Tot slot is er natuurlijk nog een vivariumdier en naar deze moet je goed op zoek! De Phyllium giganteum is een enorm wandelend blad die zich zeer goed weet te camoufleren. Je bezoekers zullen dan ook graag op zoek gaan naar deze vriend. Misschien is het dan ook het perfecte dier om van vier kanten te kunnen bekijken! Samen met de nieuwe update van 30 maart kan ik hier echt enorm naar uitkijken! Ik vind het hele toffe nieuwe dieren en het is echt wel een goede aanvulling op de Aziatische dieren die er al zijn. Zelf vind ik het tof om een verblijf te maken waar ze dan ook echt alle ruimte hebben en wat veel op een natuurlijk gebied lijkt. Ik hoop dat alle klimmers voldoende hebben aan alle beplanting en klimtoestellen die er al zijn. Maar wellicht dat we toch nog een aantal nieuwe voorwerpen of flora zullen krijgen.

Gelukkig is het al bijna 30 maart! Mocht je op de hoogte willen blijven en misschien meer sneak previews willen van de nieuwe diersoorten. Volg Planet Zoo dan op Facebook, Twitter en Instagram. Voor meer informatie over de nieuwe uitbreiding check je de aankondiging op de officiële site. De aankondigingstrailer check je hier!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.