Ubisoft heeft via een persbericht aangekondigd samen met Lucasfilm Games te werken aan een nieuwe, verhaalgedreven, open wereld game in de wereld van Star Wars. Massive Entertainment, Ubisoft veelgeprezen AAA-studio dat gevestigd is in Malmö, Zweden, zal de leiding van de ontwikkeling van dit project op zich nemen. De ontwikkeling profiteert van de ervaren, innovatieve talenten van de studio én de cutting-edge technologieën van Massive, waaronder de Snowdrop engine, om zo een baanbrekend Star Wars-avontuur af te leveren.

Yves Guillemot, medeoprichter en CEO van Ubisoft, geeft aan dat het ongekende Star Wars-universum een prachtige inspiratiebron voor de teams is. Het zal het begin worden van een langdurige samenwerking met Disney en Lucasfilm Games en Guillemot geeft aan zich vereerd te voelen om samen verder te bouwen aan de geweldige geschiedenis van Lucasfilm en een game af te leveren die Star Wars-fan geweldig gaan vinden.

Douglas Reilly, VP van Lucasfilm Games vindt dat Ubisoft een uniek talent heeft voor het maken van werelden, waarin je jezelf kunt verliezen. Perfect dus voor dit project. “We zijn geïnspireerd geraakt door de passie en het talent van het team van Massive en delen samen een visie voor het creëren van originele verhalen die we willen vertellen aan onze spelers in deze geliefde wereld,” aldus Reilly. Volgens hem zou Massive de creativiteit, ervaring en kennis van de community hebben die benodigd zijn om inspirerende authenticiteit, diepte en innovatie naar deze nieuwe Star Wars-game te brengen.

“In de wereld van Star Wars en daarbuiten, werken we met de beste teams in de industrie om games van wereldklasse te creëren die de grenzen van het medium opzoeken,” vertelt Sean Shoptaw, SVP van Disney Games en Interactive Experiences.

 Julian Gerighty van Massive Entertainment zal de rol van Creative Director op zich nemen voor deze nieuwe Star Wars-game. “Dit is een universum waarvan we houden en dat we eer aan willen doen met een game en verhaal waarin levenslange en nieuwe fans zichzelf kunnen verliezen op een enerverende reis die hen nog jarenlang zal bijblijven,” aldus Gerighty.

Massive is momenteel actief op zoek naar de beste talenten om mee te werken aan dit baanbrekende project. Geïnteresseerden kunnen solliciteren op open posities via https://www.massive.se/career/.

 Meer informatie over de game en de releasedatum zal op een later moment worden gedeeld.

About LisaCooper91

Gamer, filmliefhebber, boekenwurm, muziekverzamelaar. Fan van The Witcher.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.