Op 16 december 2020 was de release van MXGP voor diverse consoles, maar de next-gen stond er nog niet tussen. Daar is nu verandering in gekomen, want de game is nu beschikbaar voor PlayStation 5.

MXGP 2020 kwam op 16 december 2020 uit voor de PlayStation 4, Xbox One en PC via Steam. Op 14 januari kondigde Milestone aan dat MXGP 2020 per direct beschikbaar is voor de PlayStation 5. Naast dat het ongetwijfeld lekker draait op de PlayStation 5 heeft het ook een aantal exclusieve vernieuwingen. Zo maakt de game optimaal gebruik van de speciale functies van de DualSense Controller, zoals haptische feedback en dynamische triggereffecten, om spelers een goede motorcrosservaring te bezorgen. PlayStation 5 spelers krijgen ook nog eens de mogelijkheid om de resolutie te upgraden naar maximaal 4K met een solide 60 FPS, voor meer details en een nog realistischere motorcrosservaring. Mocht je wel van een beetje competitie houden, dan kun je deelnemen aan online races met maximaal 20 personen tegelijk. 

Over MXGP 2020

In MXGP 2020 draai je mee in het huidige motorcross seizoen. Je hebt de keuze uit 68 coureurs uit de MXGP- en MX2-klasses en alle 19 circuits van het seizoen. Je begint als rookie en racet je eigen weg naar de top om de carrière van hun dromen beleven, waarbij je zelf kiest of je je aansluit bij een officieel Motorcross team of dat je liever je eigen team samenstelt. Ook is de Track Editor terug met nieuwe functies. Dankzij de Heightmaps-functie kun je de baan zo configureren dat ze de echte MX-tracks nabootsen, inclusief alle heuvels en bergen, voor meer realisme en alle uitdagingen die de echte coureurs ook moeten overwinnen. Je kunt kiezen uit vier soorten terrein en deze naar je eigen voorkeur aanpassen. Als je tevreden bent kun je jouw eigen gemaakte banen delen met vrienden en de online community. 

MXGP 2020 is nu verkrijgbaar in de PlayStation store voor de PlayStation 5. Mocht je een fysieke versie willen dan kun je deze nu kopen bij de verschillende bekende winkels. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.