Het is officieel! Sonic the Hedgehog, onze snelle blauwe egel, keert terug met een tweede film. We moeten nog wel eventjes wachten want de film moet nog geproduceerd worden.

De trailer van de eerste Sonic the Hedgehog-film.

Er was behoorlijk wat aan de hand met de eerste film. Het probleem lag  niet aan Jim Carrey die de gemene Dr. Robotnik speelde. Nee, maar aan Sonic zelf. Niemand herkende de blauwe egel, omdat de makers van de film hem een heel ander lichaam hadden gegeven dan hoe wij hem kenden. En daar kwam aardig wat kritiek op. Zo erg zelfs dat Paramount Pictures besloten hebben om de film uit te stellen tot 14 februari 2020 om een nieuwe, verbeterde Sonic erin te monteren. En met succes!

Wie had ooit gedacht dat de eerste liveaction Sonic-film een succes kan zijn. Al in de eerste 10 dagen behaalde de film al een opbrengst 210 miljoen dollar op. Daarmee was het budget van tussen 80-95 miljoen al binnen geharkt. Daarom een goede reden dat het studiobedrijf Paramount Pictures snel groen licht krijgt om een vervolg te maken van onze blauwe egel.

Volgens de documenten van British Columbia Film Commission heeft de film de codenaam ‘Emerald Hill’ gekregen. Menig Sonic-fan weet dat dit het eerste level is in Sonic the Hedgehog 2-game. Jim Carrey zal terugkeren als Dr. Robotnik en Knuckles zal de nieuwe vijand worden. Ook hier weer een referentie naar de tweede game.  Naar verwachting zal de productie tussen maart en mei 2021 plaats gaan vinden en een officiële releasedatum krijgen in 2022.

Heb jij de Sonic the Hedgehog film al gezien?

About Wendela

Fan van Legend of Zelda en Pokémon-games. Een grote zwak voor game merchandise.

View all posts by Wendela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.