Sommige mensen zoeken de sensatie op door middel van extreme sporten, zoals bungeejumping en skydiving. Zij krijgen hier een kick van en voelen zich hier levendig door. Echter, er zijn nog meer, en misschien wat minder extreme, manieren om een adrenaline boost op te wekken. Het spelen van horrorgames is hiervoor een ontzettend goede kandidaat. Het horrorgenre is inmiddels niet meer weg te denken uit de gamewereld en heeft een flinke achterban aan spelers opgebouwd. Maar welke games worden als het meest spannend ervaren? Onderzoeksbureau OnBuy.com heeft dit onderzocht en een top 10 opgesteld met horrorgames die je hart sneller doen slaan.

OnBuy heeft voor dit onderzoek een enquête opgesteld en aan 358 spelers gevraagd wat zij de meest spannende horrorgame vinden die zij ooit gespeeld hebben. De top 10 die hieruit is gekomen, heeft het onderzoekbureau laten spelen door 872 spelers die deze games nooit eerder gespeeld hebben. Deze spelers waren tijdens het spelen voorzien van een hartslagmeter, om zo bij te houden hoe zij reageerden op de horrorgames.

Handige informatie: een hartslag in rust wordt gemeten door het aantal slagen per minuut (BPM). Een normale hartslag ligt tussen 60 en 100 BPM, waarmee 80 BPM het gemiddelde is.

Nummer 3: Resident Evil 7 Biohazard
Op de derde plaats staat nog een horrorklassieker, namelijk Resident Evil 7 Biohazard. Deze survival-horrorgame van Capcom heeft bij spelers een gemiddelde hartslag van 129 BPM gegenereerd. Het overleven van deze game is niet gemakkelijk, maar de gamende adrenalinejunkies zullen zeker niet teleurgesteld raken!

Nummer 2: Amnesia: The Dark Descent
Op nummer twee staat de horrorklassieker Amnesia: The Dark Descent, met een indrukwekkend gemiddelde van 133 BPM. Met deze survival-horrorgame luidde ontwikkelaar Frictional Games tien jaar geleden een geheel nieuwe generatie van horror in. Deze game is absoluut niet geschikt voor mensen met een zwak hart en ook ik moet toegeven dat ik liever andermans playthrough bekijk, dan daadwerkelijk de game zelf op te starten.

Nummer 1: Phasmophobia 
Phasmophobia is als dé nummer één uit het onderzoek gekomen, waarbij de onderzochte spelers samen een gemiddelde hartslag van wel 137 BPM behaald hebben. Deze co-op psychologische horrorgame is afgelopen september uitgekomen en vrijwel direct een succes geworden bij de adrenalinejunkies onder de gamers. De spelers die mee hebben gedaan aan het onderzoek, ervoeren een grote mate van ongemakkelijkheid door de spanning die opgebouwd werd gedurende de game.

Bekijk hieronder de complete top 10.  Welke horrorgames durf jij bijna niet te spelen en zorgen bij jou het meest voor hartverzakkingen? Laat het ons vooral weten!

© OnBuy.com

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.