Met de release van de nieuwe generatie consoles om de hoek, heeft Rockstar Games besloten om informatie vrij te geven over welke games uit hun repertoire backwards compatible zullen zijn met zowel de PlayStation 5 als de Xbox Series X. Het zal waarschijnlijk niet een hele grote verrassing zijn, maar onder andere de PlayStation 4- en Xbox One-versies van Grand Theft Auto V en Red Dead Redemption 2 kunnen via backward compatibility worden afgespeeld op de nieuwe generatie consoles. Dit geldt ook voor de meest recente versies van L.A. Noire (inclusief de PlayStation VR-versie van L.A. Noire: The VR Case Files) en een aantal andere klassieke Rockstar-titels.

Als je in het bezit bent van een fysieke versie van een backward compatible game, dan kun je deze rechtstreeks in je nieuwe PlayStation 5 of Xbox Series X plaatsen (met uitzondering van PlayStation 5 Digital Edition en Xbox Series S consoles). Degenen in het bezit van digitale games hebben direct toegang om alle compatibele Rockstar Games-titels te downloaden die reeds aan hun PlayStation Network of Xbox Live-accounts zijn toegevoegd. Op PlayStation 5 zijn deze beschikbaar in de Your Collection-sectie van je gamebibliotheek, en op de Xbox Series X|S via de Ready to Install-sectie.

Spelers zijn hoe dan ook in staat verder te gaan waar ze waren gebleven in hun games. Opgeslagen bestanden of volledige games kunnen makkelijk worden overgezet via LAN-kabels, draadloze verbinding of via een USB-opslag. Je kunt ook de meest recente cloudopslag overzetten die is gekoppeld aan je PlayStation Plus- of Xbox Live-account. Het is aan te raden om te zorgen dat cloudopslag is ingeschakeld op je PlayStation 4- of Xbox One-console voordat je gaat spelen op PlayStation 5 of Xbox Series X|S.

Je huidige voortgang en prestaties in zowel Grand Theft Auto Online en Red Dead Online worden ook overgezet, mits je hetzelfde PlayStation Network- of Xbox Live-account gebruikt op de nieuwe console. Ga naar  https://socialclub.rockstargames.com/settings/linkedaccounts om te zorgen dat je accounts zijn gekoppeld.

Bovendien worden alle eerdere backward compatible Rockstar Games-titels op Xbox One ook backward compatible op de Xbox Series X|S. Dit betreft ook games die zijn uitgebracht voor Xbox 360 of de originele Xbox:

 • Bully: Scholarship Edition
 • Grand Theft Auto IV
 • Grand Theft Auto: Episodes from Liberty City
 • Grand Theft Auto: San Andreas
 • Midnight Club: Los Angeles
 • Red Dead Redemption
 • Rockstar Games Presents Table Tennis

De collectie Rockstar Games PlayStation 2-titels die momenteel beschikbaar is op PlayStation 4 via de PlayStation Store bevat ook:

 • Bully
 • Grand Theft Auto III
 • Grand Theft Auto: San Andreas
 • Grand Theft Auto: Vice City
 • Manhunt
 • Max Payne
 • Red Dead Revolver
 • The Warriors

Verder krijgen alle PlayStation Plus-leden elke maand dat ze de PlayStation 4-versie van GTA Online spelen een GTA$1.000.000-bonus (gestort op hun in-game Maze bankrekening binnen 72 uur na inloggen), tot de lancering van de nieuwe stand-alone versie van GTA Online op PlayStation 5 in 2021.

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.