Hoe leuk is het wanneer je een game speelt en daarmee ook nog eens iets goeds kan doen voor de wereld? We hebben het hier over een app voor de smartphone en wanneer je speelt draag je een steentje bij om het regenwoud te redden. Heb jij het in je om een echte wereldverbeteraar te worden? Speel dan Birthplace.

Het is een bekend gegeven: we moeten zuinig zijn op de natuur. Niet alleen in ons kikkerlandje, maar overal ter wereld. Nergens op aarde leven er zoveel dieren als in het regenwoud en daar moeten we natuurlijk zuinig op zijn. Helaas wordt het regenwoud bedreigt en daarmee ook de prachtige dieren die daar leven, waardoor er kans is dat deze wezens op uitsterven staan. Gelukkig kunnen wij hier, ook al leven we enorm ver van het regenwoud af, een steentje bijdragen. De bijdrage is interactief, namelijk  met “Birthplace: een nieuwe game op je telefoon waarmee het regenwoud écht gered wordt!” luidt het statement.

Een primeur: Birthplace is het eerste spel ter wereld waarbij de in-game aankopen die je doet matchen in de echte wereld met de verhaallijn. Plant je dus bomen in het spel in het regenwoud van Indonesie, dan komt je aankoop ook het echte herbebossingsproject in Indonesië ten goede.

De jungle roept! Bekijk de gameplay trailer hier:

In het strategische resource management spel heb je als speler een belangrijke taak: help een orang oetan en een jongen om het verwoeste regenwoud te herplanten. Verwijder oliepalmbomen en plant er regenwoudbomen voor terug. Uit deze bomen komt fruit, waarmee je weer andere klusjes kunt doen of complexere items mee kunt ontwikkelen, zoals maaltijden. Verdien daarmee weer punten en koop bijlen om dikkere palmbomen om te kunnen hakken en meer regenwoudbomen te kunnen planten. Hoe verder je in het spel komt hoe meer items je “unlocked” en er voor kunt zorgen dat dieren terug kunnen keren naar hun natuurlijke omgeving. Deze dieren kunnen je als dank steunen in de game door bijvoorbeeld illegale houtkappers te verjagen of branden mee te blussen. Een game waar je uren en uren zoet mee kunt zijn.

Naast dat Birthplace een leuke game is om op je smartphone te spelen is er ook nog een educatief deel. Door middel van nieuwsfeeds in de game leer je meer over dieren en planten in het regenwoud. Daarnaast krijg je updates over de activiteiten Birthplace in de echte wereld.

Birthplace, van de makers van het Nederlandse Studio Birthplace in samenwerking met o.a. Little Chicken Game Company, is nu verkrijgbaar voor de smartphones. Voor Android kun je hier terecht en voor IOS kun je hier terecht. De game is gratis te downloaden, maar je kunt zoals al eerder gezegd in-game aankopen doen én daarmee het tropische regenwoud een beetje redden.

Hoe klein ook alle beetjes helpen om het regenwoud te laten voortbestaan en dus ook de schitterende dieren die er in het woud leven. Draag jij je steentje bij?

© 2020 Studio Birthplace

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.