Het komt steeds vaker voor: bordspellen die hun weg naar de tafel vinden in de zin van een bordspel. Van Assassin’s Creed zijn er meer dan 20 miljoen exemplaren van de games over de (digitale) toonbank gegaan en het is één van de best verkochte videogame reeksen aller tijden met maar liefst 160 miljoen spelers wereldwijd. Daar moeten wij op inspelen dacht Jumbo en zo geschiedde: Assassin’s Creed vindt nu ook zijn weg naar de spelletjestafel in de vorm van Stratego. Ga de strijd met elkaar aan en bemachtig de Apple of Eden.


Iedereen heeft vroeger ongetwijfeld wel eens een potje stratego gespeeld. Ikzelf uiteraard ook en wij hebben er uren speelplezier mee beleefd en met name de Spion was een belangrijk onderdeel van het spel, maar vergeet de Maarschalk natuurlijk ook niet. Wil je wel eens een andere twist van het populaire en tijdloze bordspel, probeer dan eens Stratego Assassin’s Creed. In de Stratego-versie kies je de kant van de Assassijnen of hun aartsvijanden de Tempeliers en ga je de strijd aan op het speelbord en probeer je de Apple of Eden te bemachtigen.

Zet het prachtige tussenscherm tussen de speelvelden in en stel je Assassijnen- of Tempeliers-leger in het geheim op. Wie van jullie twee heeft de beste strategie om de vrede en vrijheid voor de wereldburgers te waarborgen. Voor nog meer speelplezier zijn er drie manier om te spelen: Classic, Duel en een speciale Special, waarmee de krachten van de Pieces of Eden in het spel komen.

Hoe Stratego Assassin’s Creed er uit ziet? Nou zo:

Wil je na uren op je console Assassin’s Creed Valhalla gespeeld te hebben wel eens iets anders doen? Probeer dan eens een potje Stratego Assassin’s Creed om toch in de sfeer te blijven.
Het bordspel is geschikt voor twee spelers vanaf acht jaar en een potje duurt zo’n 30 minuten. Jumbo is de uitgever en de adviesprijs is een aantrekkelijke €30,-

Copyright © 2020 Media Tornado
Copyright © Jumbo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.