We hadden het natuurlijk al aan kunnen zien komen: de hype rondom de succesvolle game-reeks en de opmars naar de release van de laatste telg in de Assassin’s Creed serie hebben er voor gezorgd dat Assassin’s Creed Valhalla de bestverkopende Assassin’s Creed- videogame ooit is na de eerste week van release. Ook wordt er bij Ubisoft een flinke taart bezorgd en een feestje gevierd, want het is tevens de bestverkopende game van Ubisoft ooit.

Assassin’s Creed loopt alweer wat jaartjes mee en in 2007 maakten we voor het eerst kennis met de videogame. Ook al is Odyssey nog niet zo heel lang geleden uitgebracht (2018) zaten de fans naar deze release reikhalzend uit te kijken. Wellicht dat het thema, Valhalla speelt zich af in 873 na Christus en gaat over de Viking-invasie in Groot-Brittanie, de liefhebbers ook enorm aanspreekt. Waar Odyssey niet heel lovend werd ontvangen door spelers en critici, mag Valhalla zich vele positieve reviews van experts en spelers op zijn naam schrijven. Daarnaast zijn de kijkcijfers en interactie op Twitch en YouTube ook torenhoog.

Een andere verklaring zou kunnen zijn: de release van de nieuwste Next-Gen Game-consoles (Xbox Series X | S en PlayStation 5); Assassin’s Creed Valhalla mag zich tot één van de eerste games rekenen. Deze pracht-game wíl iedereen natuurlijk spelen op de nieuwste consoles.

Sinds lancering (in de eerste week) hebben spelers samen meer dan 4 miljoen kilometers afgelegd en zijn nederzettingen uitgebreid met meer dan 55 miljoen gebouwen.  Daarnaast zijn er meer dan 3,5 miljoen dobbelpotjes Orlog en meer dan 1,8 miljoen drankspelletjes gewonnen.

Benieuwd? Bekijk hier dan nog eens de toffe story trailer:

Ubisoft is nog lang niet klaar met Valhalla, want de makers geven aan dat ze nog grootse contentplannen hebben. To be continued….

Assassin’s Creed Valhalla is nu verkrijgbaar voor Xbox Series X, Xbox Series S, Xbox One, PlayStation 4, PlayStation 5, Stadia, Amazon Luna, Windows PC via de Epic Games Store en de Ubisoft Store, en als onderdeel van Ubisoft+, Ubisofts abonnementsservice.  Heb je Assassin’s Creed Valhalla aangeschaft en krijg je binnenkort een Xbox Series X | S of Playstation 5 in huis? In dat geval krijg je een gratis next-gen upgrade.

© Ubisoft

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.