De titel zegt het al: Little Nightmares 2 wordt nóg creapier dan haar voorganger. Iets om je je zorgen over te maken?  Absoluut niet! Indien je je wel zorgen maakt kun je je mentaal voorbereiden tot het voorjaar van 2021.

Little Nightmares was al wel behoorlijk eng, bij vlagen zelfs angstaanjagend. Ik heb af en toe nog steeds angstgedachtes over de man die onder het hek door met zijn enorm lange armen kleine Six probeerde te grijpen. De reden hiervoor kan natuurlijk ook zijn dat het vrij lang duurde voordat ik doordat wat exact de bedoeling was, maar dat terzijde. De vieze, kindetende mannen waren allemaal behoorlijk eng en menig kind zou hier flinke nachtmerries van krijgen.

We kunnen je alvast verklappen: deel 2 wordt nog enger! Hoewel ik niet van “enge” dingen houd, is Little Nightmares 2 een uitzondering waarvoor ik mijn angst even opzij schuif. Sowieso voor alles wat ook maar een klein beetje Tim Burton snuift.

In de volgende trailer kun je alvast een glimp opvangen van hoe eng de gameplay gaat worden. Waarschuwing vooraf: mijn hart zat in mijn keel!

Bijgekomen van de schrik? We zien al een stukje van Mono in de trailer voorbijkomen. Immers gaat Six in dit nieuwe avontuur niet alleen op reis door Pale City. Alles draait om overleven en samen de Signal Tower te bereiken.

In een eerder bericht over deze toffe game vertelden we je dat de opvolger in 2020 het licht zou zien. Inmiddels weten we helaas dat de releasedatum is verschoven naar begin 2021, februari nummer 11 om precies te zijn. Little Nightmares II is te spelen op de PC, PS4, Xbox One en Nintendo Switch. Kun je niet wachten of ben je reuze benieuwd? (Her)speel dan nog even het eerste deel van Little Nightmares en wordt verliefd op de kleine Six in het gele regenjasje.

© BANDAI NAMCO Entertainment Europe
© Tarsier Studios

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.