De release date van de tweede DLC van Pokémon Sword & Pokémon Shield is bekend! Vanaf 23 oktober kunnen spelers op ontdekkingsreis in het ijskoude gebied in Crown of Tundra. Met extra features zoals Dynamax Adventure.

Van de warme Isle of Armor naar ijskoude Crown of Tundra. De tweede uitbreidingspas van Pokémon Sword & Pokémon Shield dat vanaf 23 oktober verkrijgbaar is via Nintendo eShop. Let wel op dat je de juiste pas aanschaft voor jouw spel, want anders kan je de game nog niet spelen.

In Crown of Tundra kunnen spelers in een uitgestrekt, bevroren landschap dat bijna helemaal bedekt is met sneeuw de omgeving verkennen. Ontmoet Pokémon uit de eerder verschenen Pokémon-spellen zoals Altaria en Dragonite en doe mee aan nieuwe Dynamax battles alleen of online met andere Trainers.
In de eerste uitbreidingspas hebben spelers alvast kennisgemaakt met de Galarian Slowpoke, maar in Crown of Tundra gaan we een stapje verder. Deze speciale Slowpoke evolueert naar Galarian Slowking. Een Poison-Psychic Pokémon die mysterieuze bezweringen en toverspreuken kan gebruiken tijdens een gevecht. Tevens heeft deze Pokémon een nieuwe ability, namelijk Curious Medicine.

Daarnaast kunnen Trainers genieten van een nieuwe feature in het spel. In Dynamax Adventure vormen spelers met drie andere Trainers een team dat een Pokémon Den gaat verkennen waar zich naar verluidt een Dynamax Pokémon schuilhoudt. In plaats van hun vaste Pokémon-team kiezen spelers huur-Pokémon voor hun tocht. Spelers moeten samenwerken in een Max Raid Battle wanneer ze tijdens hun verkenning een wilde Dynamax Pokémon tegenkomen. Hierin kunnen legendarische Pokémon uit eerder verschenen Pokémon-games voorkomen. Als ze het gevecht winnen, hebben ze de kans om de Pokémon te vangen. Eén Trainer in het team kan de dan gevangen Pokémon omruilen voor de Pokémon die ze daarvoor hadden. Trainers kunnen zelfs nog dieper in de schuilplaats lopen met Endless Dynamax Adventures, waarbij spelers door kunnen blijven gaan tot ze een gevecht verliezen.

Voor de lancering van Crown of Tundra zal er een speciale in-game evenement plaatsvinden voor spelers waarbij ze acht verschillende Pikachu’s kunnen krijgen. Van dinsdag 29 september tot en met vrijdag 30 oktober kunnen Trainers speciale wachtwoorden aantreffen op verschillende plaatsen, waaronder de Play Pokémon Twitter-feed en de e-mailnieuwsbrief van de Pokémon Trainer Club. Wanneer Trainers de wachtwoorden in Pokémon Sword of Pokémon Shield invoeren, kunnen ze de speciale Pikachu ontvangen. Het leuke is: elke Pikachu heeft een andere pet op.

De tweede uitbreidingspas Crown of Tundra voor Pokémon Sword en Pokémon Shield is vanaf 23 oktober verkrijgbaar via de Nintendo eShop.

About Wendela

Fan van Legend of Zelda en Pokémon-games. Een grote zwak voor game merchandise.

View all posts by Wendela

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.